Tällä helpolla reseptillä valmistat pellillisen herkullista ja pehmoista raparperipiirakkaa, jonka täytteen salaisuus piilee ranskankermassa.

Helppo raparperipiirakka (pellillinen)

Tarvitset:

Pohja:
12 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
ripaus kaardemummaa
ripaus kanelia
ripaus aitovaniljaa
350 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
2 dl maitoa

Täyte:
1,5 l raparperia kuorittuna ja pilkottuna
4 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Aloita raparperipiirakan valmistus pohjan teolla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinapohjaan sulatettu voi ja sekoita massa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen eri kulhoon, lisää toiseen kananmunat sekä maito koko ajan sekoittaen. Kaada taikinapohja, johon on sekoitettu maito ja kananmunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sekoita ranskankerma, kananmunat ja sokeri keskenään – ja kaada täyteseos taikinapohjan päälle. Lisää myös kuoritut ja pilkotut raparperit piiraan päälle. Lopuksi murusta loppuosa taikinasta täytteen päälle tasaisesti. Paista raparperipiirakkaa uunissa n. 45 minuutin ajan tai kunnes se on kypsä ja pinnalta kauniin kullanruskea.

Kurkkaa myös seuraavat raparperireseptit:
Raparperimehu
Raparperi-toscapiirakka
Raparperihilloke

Seuraathan Tiskivuoren emäntää jo Instagramissa? Katso uusimmat ruokakuvat- ja stoorit täältä!