Sitruunaposset eli sitruunavanukas on vaivaton ja helppo jälkiruoka, joka valmistuu vain muutamaa raaka-ainetta käyttäen.


Sitruunaposset (4 annosta)

Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
0,75 d sokeria
ripaus aitovaniljaa
0,5 dl sitruunamehua

Koristeluun:
tuoreita mustikoita ja vadelmia
kuivattuja syötäviä kukkasia

Valmistusohje:
Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos poreilevaksi, ja anna sen kiehua muutaman minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja sekoita n. 1 rkl kermaseosta sitruunamehun joukkoon. Sitruunamehu juoksettuu kerman vaikutuksesta. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Mausta seos aitovaniljalla ja sekoita kertaalleen. Jaa seos neljään jälkiruokamaljaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tunnin ajan. Koristele annokset tuorein marjoin sekä kuivatuin syötävin kukkasin.