Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa

Hemmottelen itseäni viikottain herkkuvoikkareilla, jotka saavat tavallisen arjen tuntumaan luksukselta. Kiireisen päivän päätteeksi pehmeän sohvan uumenissa nautitut leipäset tuovat mukavaa pientä ylellisyyttä muutoin ajoittain turhan hektiseen arkeen. Postauksessa esitelty lohileipäresepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa. Raikkaan ja tutun lohicevichen tuunaa hieman yllättäen rouskuvan suolaiset popcornit, jotka istuvat makupalettiin kuin valettu, kokeile vaikka!

Reseptin keskiössä ovat Vaasan uudet runsaskuituiset taikinajuureen leivotut Maku-leivät, joissa maistuu juuren aito pehmeä maku sopivan voimakkaana. Leipiä löytyy kahta sorttia: Lempeä ja Vahva, joiden maku tulee kauraisesta ja rukiisesta juuresta. Leivistä löytyy paistopisteleipien herkullinen maku, joskin ne säilyvät kotikäytössä huomattavasti pidempään. Kyseiset leipäpakkaukset ovat makuuni juuri sopivan kompakteja, jolloin turhaa ruokahävikkiä ei pääse syntymään. Mikäli haluat päästä maistelemaan näitä uutuusleipiä, osallistu postauksen lopusta löytyvään arvontaan!

Herkkuleipien päällisenä toimii raikas lohiceviche, jossa maistuu limetti, chili, avokado ja korianteri. Cevichen tuunaa suolaiset popcornit, jotka tuovat hauskan rouskuvan suutuntuman kokonaisuuteen.Lohicevicheleivät popcornilla (4 kpl)

Tarvitset:
4 viipaletta Vaasan Maku Lempeä tai Vahva -leipää
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa

Lohiceviche:
200 g nahatonta lohifilettä
1/2 mieto chili
1 pieni punasipuli
1 avokado
1/2 dl tuoretta korianteria
1 limetin mehu
ripaus sormisuolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 dl popcorneja

Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria

Valmistusohje:
Aloita valmistamalla cevichetäyte leiville. Kuutioi lohi pieneksi. Hienonna chili, sipuli avokado ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja mausta seos limetin mehulla, sormisuolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita ceviche ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan. Lisää lopuksi joukkoon popcornit. Sekoita täyte kertaalleen ja lusikoi se tuorejuustolla voidelluille Vaasan Maku -leiville. Koristele leivät tuoreella korianterilla.

Osallistu kilpailuun ja voita kassillinen Maku-leipää!

Kerro tämän postauksen kommenteissa mikä on sinun lempitäytteesi herkkuleivälle – ja olet mukana leipäkassin arvonnassa. Osallistumisaikaa on 4.4.2019. saakka. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät täältä.


Ihania herkkuleipäreseptejä voit katsoa lisää täältä.

Kaupallinen yhteistyö:
Vaasan