Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Herkulliset suolaiset skagen-joulutortut valmistuvat nopeasti ja maistuvat esimerkiksi joulun tai uudenvuoden illallisella alkupaloina kuohuviinin kera. Rapean torttutaikinan päällä on klassinen raputäyte smetanalla, tillillä ja sitruunalla ryyditettynä. Superhelppoa ja näyttävää pikkusuolaista!

Täytteen salaisuus piilee kotimaisen perheyrityksen Deliciestin maukkaassa smetanassa, jossa on rasvaa vain parikymmentä prosenttia normaalin 40 prosentin sijaan. Täyte on juuri sopivan raikas rasvaisen rapeaa taikinapohjaa vasten. Tuo Deliciestin smetana on joulupyhiin sopiva valinta myös reilun purkkikoonsa ansiosta – edullinen 350 g purnukka hulahtaa nopeasti myös mätileipien kaverina, jotka ovat toinen lempparini joulun alkupaloista.

Rapeiden skagen-joulutorttujen täytteessä maistuvat smetana, ravut, tilli ja sitruuna.

Suolaiset skagen-joulutortut (10 kpl)

Tarvitset:
5 torttutaikinalevyä

Täyte:
350 g Deliciest smetanaa 20 % (saatatavilla myös laktoosittomana)
250 g katkarapuja
1 punasipuli
ruukku tuoretta tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
sormisuolaa
mustapippuria

Koristeluun:
katkarapuja
mätiä
tuoretta tilliä

Valmistusohje:
Ota torttutaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön ja valmista tällä välin täyte.  Sekoita smetanaan huolellisesti valutetut katkaravut, hienonnettu punasipuli sekä tilli. Mausta seos sitruunamehulla, sormisuolalla sekä mustapippurilla ja sekoita se kertaalleen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Leikkaa torttutaikinalevyt kahtia ja muotoile ne tähdiksi. Paista torttupohjia uunin keskitasolla 225 asteessa 10-12 minuutin ajan. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja täytä ne katkaraputahnalla. Koristele suolaiset skagen-tortut katkaravuilla, mädillä sekä tuoreella tillillä.


Herkullista joulua!

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest