Kaupallinen yhteistyö: Colman’s

Hartaasti odotetut joulunpyhät ovat pian täällä! Rakastan joulua ja aloitan menujen suunnittelun yleensä jo marraskuun puolella. Syömme yhdessä perheen kanssa pitkän pöydän ääressä useana päivänä, jolloin erilaisia ruokalajeja on tarjolla monen monta. Alla oleva possupadan resepti on yksi vakkariresepteistäni, ja se käy vallan mainiosti niin talvipyhiin kuin joulukauteenkin. Siinä yhdistyy klassinen, herkullinen possun ja sinapin makuliitto, joka on monen herkkusuun lemppariyhdistelmä! Possupata on myös erinomainen vaihtoehto silloin kun kokonainen kinkku tuntuu joulupöytään liian paljolta. Toisaalta possukastikkeen voi hyvin valmistaa  myös joulukinkun jämistä, jolloin ruokahävikkiä ei pääse syntymään. Mikäli käytät possupadassa joulukinkun rippeitä, ei kastiketta tarvitse hauduttaa alla olevassa ohjeessa vaadittua aikaa.

Tämä resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Colman’sin kanssa. Tuo näyttävä keltainen englantilainen peltinen sinappijauhepurkki lieneekin tuttu valtaosalle kauppojen maustehyllyn läheisyydestä. Olen käyttänyt kyseistä sinappijauhetta perinteisesti itse valmistetun joulusinapin tekoon, mutta se on myös oiva kuivamauste sellaisenaan käytettäväksi esimerkiksi erilaisten lihojen marinadiin tai kotitekoisten salaatinkastikkeiden raaka-aineeksi. Sinappi kuuluu muutoinkin jouluun – meillä on perinteisesti aina joulupöydässä tarjolla sinappisilakoiden lisäksi myös ihanaa kylmää sinappipohjaista kastiketta joulukalojen kyytipojaksi.

Mainittakoon vielä, että postauksen lopusta löydät ohjeet lukija-arvontaan osallistumiseksi – kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan jouluinen herkkukori, eli kannattaa ehdottomasti laittaa arpa vetämään!

    

Jouluinen possupata (4:lle)

Tarvitset:
50 g  voita
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
600 g possunsuikaleita
2 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl vettä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
2 tl Colman’s-sinappijauhetta
2 dl kuohukermaa

Viimeistelyyn:
2 rkl granaattiomenan siemeniä
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje:
Sulata voi padassa. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit. Anna sipuleiden kuullottua pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää joukkoon possunsuikaleet ja ruskista ne. Ripottele vehnäjauhot suikaleiden ja sipuleiden sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää pataan vettä sen verran, että seos peittyy. Mausta kastikepohja suolalla, mustapippurilla, soijakastikkeella ja Colman’s-sinappijauheella. Anna padan porista liedellä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Viimeistele kastike kuohukermalla ja anna sen kiehahtaa. Koristele possupata granaattiomenan siemenillä sekä tuoreilla rosmariinin oksilla. Voit tarjoilla padan esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai vaikkapa näyttävien hasselbackan tapaan valmistettujen perunoiden kera.

***
Lukija-arvonta:

Mikä sinappinen jouluherkku on sinun suosikkisi? Jätä vastauksesi postauksen kommentteihin ja olet mukana jouluisen herkkukorin arvonnassa (arvo 20 €)! Osallistumisaikaa on 26.11.2018 saakka.

Arvonnan sääntöihin voit tutustua tarkemmin täällä.
Onnea arvontaan!
***

 

Kaupallinen yhteistyö: Colman’s