Kaupallinen yhteistyö: Henkell & Co Suomi

Fiilistelin jo edellisessä postauksessani hyvin alkanutta sienisesonkia, ja päätin viedä sen seuraavalle tasolle tämän postauksessa esiteltävän tryffelipastareseptin kautta. Vanhempani toivat minulle taannoin reissultaan pienen purkin mustia tryffelisieniä, ja ne ovat odottaneet kaapissa sopivaa reseptiä jo useamman kuukauden. Sain inspiraation tryffelireseptiini 50° -tuoteperheen laadukkaasta rieslingistä, joiden kaveriksi kehitin tämän ylellisen, mutta varsin simppelin pastan.

Brändin ehkäpä tunnetuin tuote, 50° Riesling 2017 hanapakkaus on ollut saatavilla Alkon valikoimista jo hyvän aikaa, ja tuo 2 litran pakkaus on erityisen kätevä esimerkiksi isomman porukan illanistujaisiin. Kartonkipakkaukset ovat myös käteviä mökkireissuille tai veneeseen mukaan otettavaksi. Tämä laadukas Rheingau riesling on saatavilla myös kauniissa solakassa 0,75 l lasipullossa. Viinin tuottajana toimii Schloss Johannisberg, jolla on peräti 900 vuoden historia laatuviinialueelta. Viinin vinkeä 50°-nimi tulee 50. leveyspiiristä, joka kulkee Rheingaun viinialueen halki.

50° Riesling on maultaan hienostunut, kuiva,  hapokas, kypsän sitruksinen sekä hennon yrttinen kaunotar. Se on väriltään vaaleankeltainen ja soveltuu erinomaisesti myös erilaisten kala- ja äyriäisruokien kaveriksi. Itselläni tulee myös usein yhdisteltyä tämän tyyppisiä viinejä aasialaisiin makuihin sekä erilaisiin herkullisiin pikkusuolaisiin. Postauksen pastareseptiin kyseinen viini tuo sopivan pirskahtelevan hapokkuuden, joka toimii erinomaisesti aromaattisen tryffelin vastaparina.Mainittakoon vielä, että viinituoteperhe on laajentunut keväällä 50° Pinot Noir Rosé 2017 -roséviinillä. Tämä on puolikuiva, vadelmainen, sopivan hapokas, mineraalinen herkku joka on omiaan mm. erilaisten kana-, kala- ja salaattiruokien kaverina. Vaikka rosé jostain kumman syystä Suomessa mielletään lähinnä helteisten kesäpäivien juomaksi, on se oiva valinta läpi vuoden nautittavaksi.

Tryffelipasta (2:lle)

Tarvitset:
reilu loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl 50˚ Riesling Trocken 2016 -valkoviiniä
kourallinen tuoretta persiljaa
20 g mustaa tryffeliä
suolaa
mustapippuria
200 g tagliatelle-pastaa

Viimeistelyyn:
muutama lastu mustaa tryffeliä
parmesan-juustoa
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje:
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lorauta valkoviini pannulle, ja anna sen poreilla parin minuutin ajan. Lisää joukkoon silputtu lehtipersilja, ohueksi höylätty tryffeli, suola sekä mustapippurirouhe. Anna liemen maustua tovi. Valuta kypsä pasta ylimääräisestä vedestä ja kaada se pannulle liemen joukkoon. Sekoita pasta huolellisesti  ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Annostele ruoka lautasille. Viimeistele pasta muutamin tryffelilastuin, parmesan-juustoraasteella sekä tuoreella lehtipersijalla.

Viinisuositus:
50˚ Riesling Trocken 2016 -valkoviini


Kommentointi on suotavaa, mutta Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholiin liittyvät kommentit poistetaan.

Kaupallinen yhteistyö: Henkell & Co Suomi