Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Alkavan talvikauden ihanat juhlat ja pyhät lähestyvät kovaa vauhtia. Kehittelin loppuvuoden rientoihin pari erilaista mustikkapohjaista mocktailia, joista toinen on alkumaljatyyppinen kuohuva drinkki, ja toinen taas aromikas kuumana nautittava herkkujuoma. Sain inspiraation juomiin kotimaisen Raikastamon 10 v. – juhlamehusta, jossa maistuu mustikka ja kirpakka limetti. Juhlavuoden mehu on maultaan ihanan raikas ja juuri sopivan hapokas. Se on herkullinen juotava sellaisenaan, mutta  se toimii myös erinomaisena pohjana erilaisiin mocktaileihin ja drinkkeihin. Tummanpuhuva mustikansininen sävy antaa juomille kauniin ja hienostuneen ilmeen. Kaiken kukkuraksi kyseinen mehu, kuten kaikki muutkin Raikastamon juomat ovat lisäaineettomia sekä luomua.

Kuohuvassa ja kylmässä alkumaljatyyppisessä mocktailissa maistuu mustikan ja limetin lisäksi ihastuttava inkivääri. Kuumassa aromikkaassa juomassa maistuu puolestaan jouluinen kaneli, vanilja, kardemumma sekä tähtianis. Nämä alkoholittomat mocktailit sopivat erinomaisesti niin isänpäivään, itsenäisyyden juhlistamiseen kuin pikkujouluihinkin. Nappaa superhelpot reseptit talteen alta!


Mustikka-inkiväärikuohu

Tarvitset:
2/3 osaa Raikastamo 10 v. – juhlamehua (mustikka-lime)
1/3 osa inkivääriolutta
jääpaloja
mustikoita
oksa tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje:
Kumoa kunkin lasin pohjalle muutama jääpala sekä noin teelusikallinen mustikoita. Kaada lasiin mustikka-limemehu sekä inkivääriolut. Sekoita juoma pitkällä lusikalla ja viimeistele se oksalla tuoretta rosmariinia tai timjamia ennen tarjoilua.

Kuuma mustikkaglögi (2:lle)

Tarvitset:
5 dl Raikastamo 10 v. – juhlamehua (mustikka-lime)
0,5 dl sokeria
vaniljatanko
muutama tähtianis
pari kanelitankoa
muutama kokonainen kardemumma

Valmistusohje:
Mittaa mustikka-limemehu kattilaan sokerin kera. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko, tähtianikset sekä kevyesti käsin murskatut kardemummat. Anna mehun tekeytyä ja poreilla kevyesti mausteineen kannen alla noin 10-15 minuutin ajan. Maista glögiä ja lisää siihen tarvittaessa makusi mukaan sokeria. Siivilöi mausteet juomasta ja tarjoile glögi höyryävän kuumana. 

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Kaupallinen