Ihanassa lehtikaalipastassa maistuu muun muassa paahdetut pähkinät, basilika sekä parmesan-juusto.
Erinomainen arkisafka, joka valmistuu nopeasti ja helposti.

Lehtikaali-cashewpasta (2:lle)

Tarvitset:
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
3 isoa kourallista suikaloitua lehtikaalia
kourallinen tuoretta basilikaa
2 dl kuohukermaa
kourallinen cashew-pähkinöitä
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta
200g pastaa

Viimeistelyyn:
Parmesan-juustoa
muutama basilikanlehti

Valmistusohje:
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kuullota kuoritut ja silputut sipulit sekä hienonnettu chili kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon lehtikaalisuikaleet basilikan kera, ja freesaa myös ne kauttaaltaan pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen hautua pannulla muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Paahda sillä välin pähkinät kauniin ruskeiksi erillisellä kuumalla kuivalla pannulla. Kaada keitetyn pastan keitinvesi pois, ja kaada pastat pannulle kastikkeen joukkoon. Kippaa pastaan myös paahdetut pähkinät. Viimeistele pasta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pasta huolellisesti. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita. Raasta pastan pinnalle reilusti parmesan-juustoa ja koristele annokset tuorein basilikanlehdin.