Osallistuin viime viikolla bloggaajakollegoiden kanssa Pauligin järjestämään kokkikouluun Teurastamon Flavour Studiolla.
Sukelsimme kuluvan vuoden ruokatrendeihin pienryhmissä rennosti kokkaillen. Sain kokkausseuralaiseksi ihanan Hannan, jonka kanssa kärvensimm… eikun siis valmistimme quesadilloja erilaisin täyttein. Naapurikeittiössä valmistui muun muassa nyhtökauranyyttejä sekä linssilettuja.  Reseptien ja illan menun takana oli kokki Alex Nurmi.

 
Kokkailut valmistuivat ryhmissä varsin nopealla tahdilla ja jutusteluunkin jäi mukavasti aikaa. Kokkailujen jälkeen siirryimme valmiiksi katetun pitkän pöydän ääreen nautiskelemaan hyvästä ruoasta, juomasta sekä seurasta.

 
Illan paras resepti oli ehdottomasti tuna jalopeno papaijasalaatilla. Ihana kombo raikkaita makuja!

 
Nautimme läpi illallisen cold brew -kahvia karpalomehun ja spriten kanssa miksattuna.
Tämä jännittävä sekoitus oli minulle täysin uusi tuttavuus.

 
Illan toinen suosikkini oli ehdottomasti rapeat linssiletut nyhtökauratäytteellä.

Laitan reseptin tänne blogin puolelle, kunhan kerkeän kokkailemaan näitä herkullisia lättyjä kotikeittiössä.


 


 

 
Jälkkäritiimi loihti upean granola-suklaakakun sekä mangojäätelöä paahdetulla kookosella.
Täydellinen päätös ihanan rennolle illalle. Miksei joka viikko voi olla kokkikoulua?

Meillä oli jokunen vuosi sitten ystävien kesken ”kokkikerho”. Kukin oli aina vuorollaan vetovastuussa illan menusta sekä raaka-aineiden hankinnasta. Kokoonnuimme isännän/emännän luokse, jakaannuimme pareittain valmistamaan alkupalaa, pääruokaa sekä jälkkäriä. Reilussa tunnissa edessämme oli aivan mieletön kattaus toinen toistaan herkullisempia ruokia. Miten vaivaton, helppo ja kiva tapa päästä pitkän kaavan illalliselle kavereiden kanssa. Tämä aktiviteetti tulee kyllä elvyttää mahdollisimman pian, kuka on mukana?