Kaupallinen yhteistyö: AEG

Oletko aina halunnut tietää mitä museossa tapahtuu kun ovet suljetaan ja vieraat ovat lähteneet? Noh, luonnollisesti huippulahjakas Michelin-kokki Pekka Terävä tiimeineen tarjoilee Kansallismuseon näyttävässä aulahallissa tyylipuhtaan kolmen ruokalajin illallisen herkullisine viineineen. Minä voisin mieluusti aloittaa jokaisen viikon maanantain vastaavanlaisella setillä, kyllä kiitos!

Kyseessä oli siis kodinkonevalmistaja AEG:n Mastery Range -tuoteperheen lanseeraustilaisuus, josta pääsin nauttimaan elegantissa miljöössä mitä parhaalla poppoolla – pöytäseurueessani istui nimittäin Nanna Kaikki äitini reseptit -blogista sekä Sillä Sipulin Merituuli. Illallisen teema oli ”fine tune dining”, sillä AEG:n Mastery Range -malliston keittiösarja mahdollistaa kotikokkien reseptipaletin hienosäätämisen huippuunsa. Mallisto on maailman ensimmäinen täysin reagoiva mallisto ruoanlaittoon. Laitteet toimivat tarkasti kotikokin tarpeen mukaan vastaamalla välittömästi tehtäviin säätöihin. Mastery Range tuo ammattikeittiön säätömahdollisuudet ensimmäistä kertaa myös kotikokkaajien käden ulottuville.

Aihe on itselleni erityisen ajankohtainen. Suunnittelen parhaillaan uuden kotimme keittiöön remonttia sekä kodinkoneiden uusintaa. Tuntuu uskomattomalta miten kovaa vauhtia tekniikka kehittyy kotikeittiöiden saralla. AEG:n uudessa mallistossa minua puhutteli erityisesti sarjan ”kruununjalokivi” eli SousVide-tekniikalla varustettu SteamPro-höyryuuni. Uuni tarjoaa kolme erilaista kypsennystoimintoa: lämpö, höyry sekä näiden yhdistelmä. Pääsin testaamaan malliston höryuunia taannoin käytännössä Electroluxin showroomilla, joten kerron uunin teknisistä ominaisuuksista seuraavassa postauksessa tarkemmin.

En voi myöskään kuin ihmetellä, miksei kaikilla ole kotikeittiössä astianpesukonetta näppärällä ComfortLift ominaisuudella, joka mahdollistaa alemman astiavaunun nostamisen vyötärön korkeudelle ilman jatkuvaa lattiatasolla kyykkimistä. Minulle keittiön toimivuudessa pienilläkin asioilla on valtava merkitys, sillä vietän siellä paljon aikaa päivittäin.

Voitteko kuvitella, että uuden kotimme suuressa keittiössä tönöttää maailman pienin jääkaappi, jossa ei ole edes pakastinta! Miten kukaan on voinut moisella ”matkajääkaapilla” edes selviytyä? Perheessämme on siis hankintalistalla myös täysikokoinen jääkaappi sekä yhtä suuri pakastin. Mastery Range -mallistosta löytyy CustomFlex -jääkaapit sekä -pakastimet, joiden ovien lokeroita voi järjestää nopeasti ja helposti omien tarpeiden mukaan. Ovesta löytyy myös yrttien pidikkeet ja läpinäkyvät juustorasiat. Minua houkuttelisi laittaa kaapit tilaukseen tältä istumalta, sillä järjestän paljon juhlia isommallekin seurueelle, jolloin jääkaappimme on todellisella koetuksella.


Illallinen oli katettu Kansallismuseon eleganttiin ja näyttävään aulahalliin.

 
Alkuruoaksi nautimme aromikasta maa-artisokkaa useassa eri muodossa. Tyylipuhtaasta illallisesta vastasi karismaattinen Michelin-kokki Pekka Terävä.

 

Pääruoan maut olivat ihanan tummia ja voimakkaita. Sieniä, kaalia, pitkään haudutettua häränhäntää sekä file, jonka optimaalinen kypsyys on määritetty asteen tarkkuudella Mastery Range-malliston uunissa.


 

Syksy ja talvi on makujen kannalta vuoden parasta aikaa. Rikkaita ja aromikkaita vivahteita täyteläisen punaviinin kera.


Jälkkäriksi Pekka oli loihtinut ihanan ”omenapommin”, jonka sisältä paljastui makea ja pehmeä kinuskikastike.
Täydellinen päätös tyylikkäälle illalliselle.


Pekan käyttämä SteamPro-uuni keräsi katseita ja kysymyksiä vielä kahvien jälkeenkin. Palaan aiheeseen tarkemmin seuraavassa postauksessani käyttökokemusten kera – stay tuned! Samalla julistan keittiöremonttiprojektin alkaneeksi, hiphei!


Tällaiset Michelin-tähden illalliset voisivat muutoinkin kuulua museoiden vakio-ohjelmistoon, vink vik!

 

Kaupallinen yhteistyö: AEG