Kuningatarkukko kätkee maukkaan ruistaikinakuorensa alle sesongin mustikoita ja vadelmia. Komeuden kruunaa vaniljakastike.

 

Kuningatarkukko (8:lle)

Tarvitset:
Taikina:
200g voita
0,75 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400g mustikoita
200g vadelmia
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja

Lisäksi:
kourallinen vadelmia
kourallinen mustikoita
vaniljakastiketta
 

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon ruisjauhot sekä leivinjauhe. Vaivaa taikina tasaiseksi. (Mikäli taikina tuntuu tarttuvan kovasti käsiin, voit laittaa sen jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi). Painele 2/3 osa taikinasta reunallisen vuoan pohjalle. Kippaa mustikat ja vadelmat kulhoon, lisää joukkoon sokeri ja perunajauhot kevyesti sekoittaen. Kaada marjaseos taikinapohjan päälle tasaisesti. Taputtele loppuosa taikinasta kukon kuoreksi. Paista uunissa n. 40 minuutin ajan, tai kunnes kukon kuori on kauniin kullanruskea. Koristele mustikoin ja vadelmin, tarjoile vaniljakastikkeen kera.