Täyteläisen pehmeä kantarellipasta saa hapokkuutta valkoviinistä sekä tujauksesta sitruunaa.

kantarellipasta_resepti_

 

Kermainen kantarellipasta (4:lle)

  
Tarvitset:

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
nokare voita
2 suurta sipulia
2 valkosipulinkynttä
1,5 litraa kantarelleja
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kuohukermaa
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl parmesan-juustoa

Lisäksi:
300g pastaa


Valmistusohje:

Lisää oliiviöljy sekä voi kuumalle pannulle. Kippaa joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Lisää joukkoon kantarellit, ja haihduta niistä ylimääräinen neste pois. Lorauta joukkoon valkoviini, ja anna alkoholin haihtua kevyesti kiehuen. Lisää kuohukerma, suola ja pippuri. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä kevyesti sekoitellen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Purista kantarellikastikkeeseen sitruunan mehu ja lisää juustoraaste.  Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita kastike kauttaaltaan pastaan ja tarjoile välittömästi.