Vihreä buumi näkyy nyt myös makeissa luomuksissa, kuten näissä vihermehujäissä.
Viileässä herkussa maistuu muun muassa omena, päärynä, minttu, limetti ja lehtikaali.

vihermehujäät_lautasella_

 
Vihermehujäät (4 kpl)

Tarvitset:
2 päärynää
1 banaani
1 dl omenamehua
4 lehtikaalin lehteä
1 limetin mehu
muutama oksa tuoretta minttua

Tarvitset myös:
mehujäämuotit x 4 kpl
jätskitikut x 4 kpl

Valmistusohje:
Kuori ja pilko päärynät sekä banaani. Kippaa hedelmät kulhoon ja lisää joukkoon omenamehu, suikaloidut lehtikaalinlehdet. Lisää joukkoon limetistä puristettu mehu sekä mintunlehdet. Aja jäätelömassa tasaiseksi tehosekoitinta apuna käyttäen. Lusikoi massa mehujäämuotteihin, ja aseta niihin jäätelötikut. Anna tekeytyä pakkasessa yön yli. Mikäli mehujäät eivät meinaa irrota muoteista, valuta muottien päälle varovasti kuumaa vettä, kunnes ne irtoavat.
 

vihermehujäät_aseteltuna_lautaselle_lehtikaalin_kera

 

Inspiraation näihin vihreisiin kaunottariin sain bloggaajakollegaltani Hannalta, joka haastoi lukijansa osallistumaan mehujäähaasteseen. Sinullakin on vielä aikaa ottaa osaa haasteeseen.  Luo siis oma mehujää tai jätskipuikkosi – ja lataa se Instagramiin hastagilla #mehujäähaaste. Hanna kokoaa osallistujien jädet postaukseen, joka julkaistaan elokuun alussa, eli siis ihan pian. Hopihopi osallistumaan!