Kesän herkullisimmassa pizzassa maistuu suolainen parmankinkku, täyteläinen mozzarella, hapokkaan makeat mansikat, laadukas oliiviöljy sekä tuoreet yrtit.

 
Täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee luonnollisesti taikinassa, jota vaivataan kahteen otteeseen. Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä KitchenAidin kanssa, joka on juuri saattanut markkinoille ihastuttavan uutuuden: KitchenAid Mini -yleiskoneen, joka on 25 % kevyempi ja 20 % pienempi kuin muut nostopäämalliset KitchenAid-yleiskoneet. Innostuin tästä pienestä tehopakkauksesta toden teolla, sillä en ole aikaisemmin tohtinut hankkia yleiskonetta pienen keittiömme tilanpuutteen vuoksi. Muutimme juuri uuteen asuntoon, ja siellä kaappitilaa on hieman enemmän, mutta ei juurikaan ylimääräistä laskutilaa. Siispä tämä pieni kaunotar on talouteemme nappivalinta! KitchenAid-yleiskoneet ovat mielestäni muutenkin niin kauniita, että laite saa olla esillä – eikä sitä ole syytä piilottaa kaapin perukoille pölyttymään. Koneiden värivalikoima on laaja (6 eri värivaihtoehtoa), mutta tyylilleni uskollisena minuun vetosi  lopulta eniten tuo ajaton mattamusta sävy.
 

Uusi KitchenAid Mini on oiva valinta urbaaneihin ja kompakteihin koteihin. Keittiön kaappitila ei ole enää este koneen hankkimiselle! Pienuudestaan huolimatta laite on yhtä tehokas (250 W) kuin suuremmat KitchenAid-yleiskoneet.

 

Parmankinkku-mansikkapizza (2 kpl)

Pizzapohja:
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
1,5 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi:
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
12 siivua parmankinkkua
250 g mozzarella-juustoa

Pizzan pinnalle:
250 g tuoreita mansikoita
kourallinen tuoretta rucolaa
kourallinen tuoretta basilikaa


Valmistusohje:
Aloita pizzapohjien valmistuksella. Laita uuni lämpiämään mahdollisimman kuumaksi. Laita myös uuninpellit uuniin kuumentumaan. Mittaa KitchenAid-kulhoon hieman kättä lämpimämpi vesi (n. 42 astetta).  Lisää joukkoon kuivahiiva, sokeri, suola, oliiviöljy sekä jauhot muutamassa erässä taikinaa puukauhalla kevyesti sekoittaen. Liitä kulho KitchenAid  Mini -yleiskoneeseen taikinakoukku ja kiinnitä taikinakulho paikoilleen. Vaivaa taikinaa kymmenen minuutin ajan keskinopeudella. Anna taikinan levätä vartin ja vaivaa sitä vielä uudelleen toiset kymmenen minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä taikinaosioista ohuet pyöreät taikinapohjat jauhotetuin käsin leivinpaperien päällä. Sipaise pizzapohjille hieman oliiviöljyä. Asettele pohjille parmankinkkuviipaleet sekä ohueksi viipaloitu mozzarella. Paista pizzoja uunin keskitasolla n. 5-10 minuutin ajan tai kunnes pizzojen reunat ovat ottaneet hieman kaunista kullanruskeaa väriä itseensä ja juusto on sulanut. Viimeistele pizza mansikkaviipaleilla, tuoreella basilikalla ja rucolalla. Halutessasi voit maustaa pizzan vielä tummalla balsamicolla sekä rouhitulla mustapippurilla.
 

Yleiskone on ollut hankintalistallani pitkään, sillä se aidosti helpottaa ruoanlaittoa ja leivontaa. Aikaisemmin olen yksinkertaisesti ohittanut reseptit, jotka ovat vaatineet hiemankaan enempää vaivaamista. Taikinaan on vaikeaa saada hyvää sitkoa ilman yleiskoneen tuomaa loputonta lisäpuhtia. Toinen suuri plussa on ajansäästö. Samalla kun vaikkapa kerma vaahdottuu koneen avulla – ovat kädet vapaana siirtymään seuraavaan työvaiheeseen.


 
KitchenAid Miniin on saatavilla laajasti erilaisia lisäosia – kaikki klassisen yleiskoneen lisälaitteet ovat yhteensopivia. Pizzapohjan vaivaamiseen käytin taikinakoukkua, joka osoittautui todella toimivaksi. Laitteen kulho on vetoisuudeltaan 3,3 litraa – eli siinä valmistaa helposti esimerkiksi pari kiloa perunamuusia. Se ei siis missään nimessä jää koonsa puolesta kakkoseksi. Taikinakoukku ja kulho oli helppo puhdistaa, mikä osaltaan tekee laitteen käytöstä mielekästä. Nyt pohdin jo kuumeisesti mitä kaikkia ihania lisäosia voin seuraavaksi hankkia.

  
 
KitchenAid Mini on kooltaan sen verran näppärä ja kompakti, että olen pakannut sen jo kertaalleen mukaan kesämökillemme.

Kesämökistä puheen ollen, muistathan, että pizzan voi hyvin paistaa ihanan rapeaksi myös grillissä!

 

KitchenAid Mini on tällä hetkellä saatavilla mm. Kokkipuodista, Hobby Hallista, Verkkokaupasta, Mokosta ja Carlsonilta.

Mikäli kotoasi ei vielä löydy yleiskonetta, kannattaa ehdottomasti osallistua kilpailuun, josta voit voittaa postauksessakin esitellyn kompaktin KitchenAid Minin!

Toimi siis seuraavasti:

1.) Tilaa KitchenAidin uutiskirje osoitteesta kitchenaid.fi

2.) Sekä käy tykkäämässä KitchenAid Suomen Facebook-sivusta.

Voittaja ilmoitetaan KitchenAidin FB-sivulla.

 
Ihania leipomishetkiä & lykkyä tykö kilpailuun!

Kaupallinen yhteistyö: KitchenAid