Sain kimmokkeen tähän perinteiseen ohrasuurimorieskareseptiin Kokit ja potit -blogin Hannelelta, joka leipoi tätä herkkua taanoin What’s Cooking Helsinki – tapahtuman näytöskeittiössä. Ihanan rouhea rieska valmistuu nopeasti, kunhan suurimot muistaa jättää likoamaan piimään edellisenä iltana.

 

Ohrasuurimorieska (pellillinen)

Tarvitset:
1 litra piimää
5 dl ohrasuurimoita
2 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1,5 tl sormisuolaa
2 kananmunaa

Valmistusohje:
Sekoita piimä ja ohrasuurimot keskenään suurehkossa kulhossa. Anna turvota huoneenlämmössä noin 10 tunnin ajan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita taikinaan loput ainekset ja sekoita. Lusikoi taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista rieskaa parinkymmenen minuutin ajan, tai kunnes rieskan pinta on kauniin kullanruskea.