Hihkuin ilosta saadessani kutsun illastamaan juuri avattuun Olo Gardeniin. Ravintola Olo on minulle tuttu entuudestaan, mutta nyt sen kylkeen on maaliskuussa avattu uusi rento kohtaamispaikka, jossa voi helposti pistäytyä lasilliselle, pienelle suupalalle tai pitkän kaavan mukaan dinnerille. Ravintolan ruoasta vastaa kunnianhimoinen, nuori ja osaava Kim Mustonen. Cocktail-listan herkut on suunnitellut baarimestari Paula Lundell. Keittiötä sekä baarin puolta yhdistää käsityöläisyys sekä intohimo puhtaisiin raaka-aineisiin.

 
Aloitimme illallisen lupaavasti keittiön tervehdyksellä: ruiskeksillä ja kurkulla.


Ravintola sijaitsee korkeassa katetussa sisäpihatilassa, joka on huikean hieno.
Vinkkaanpa tässä samassa, että Olo Gardenissa mahdollisuus järjestää myös yksityistilaisuuksia.
Hulppea tila vetää istuvalle dinnerille 80 henkeä, ja coctail-tilaisuuteen peräti 150.

 
Toisena ruokalajina nautimme herkullista perunalepuskaa ja härkäpaputahnaa.

 
 
Illan kolmas annos oli ehdottomasti koko menun ehdoton suosikkini – Nordic chevice siiasta Kotipellon puutarhan yrttien kera.
Mielettömän maukas, raikas ja yllätyksellinen kokonaisuus joka vei kielen mennessään. Sokerisuolattu siika oli maustettu mm. valkoherukalla ja omenalla.


 
Seuraavaksi herkuttelimme sellerikeitolla, jossa maistui merilevä ja omena.
Taas kerran – taivaallisen hyvin yhteen sovitettu annos makuvivahteineen.

 

 

Sellerikeiton jälkeen eteemme tuotiin haudutettua kuhaa, maa-artisokkaa ja misokastiketta friteeratun lehtikaalin kera.
Kerrassaan upea annos – kuhan kypsyys oli millilleen oikein, kuten kaikki muukin annoksessa.


 
Seuraava pääruoka piti sisällään grillattua possunkylkeä karamellijogurtin kera.
Ihanan tahmea ja pehmeä possu toimi makuuni paremmin kuin hyvin.

 

Pari sanaa jälkkäristä: omenavispipuuroa, vadelmaa ja suolakaramellia.
Tämä perinteikäs, mutta modernisti tuunattu jälkiruoka on varmasti paras tänä vuonna syödyistä jälkkäreistä.
Tässä kohtaa illallista olin aivan täynnä, mutta unelmoin silti toisesta annoksesta tätä herkkua.

 

Kimin taidot ja nöyrä intohimoinen asenne ruokaa kohtaan jäivät mieleeni – ja suuntaan Olo Gardeniin varmasti pian uudelleen.
Harvoin saa eteensä näin eheää kokonaisuutta innovatiivisten  ja yllättävien annosten kera.

Neljän ruokalajin menu ravintolassa kustataa 53€ ja kuuden ruokalajin kokonaisuus 73€.
Moisesta laadusta maksaa mielellään. Suosittelen.

 
Illallisen tarjosi Olo Garden

Olo Garden
Helenankatu 2
Helsinki