Kävimme viikonloppuna katsastamassa Itä-Helsingin piilotetun aarteen – Jollaksen Fornitaly-pizzerian.
Pizzeria sijaitsee entisessä navetassa – vanhan leipomon tiloissa.

Pizzerian erikoisuus syrjäisen sijainnin lisäksi on se, että pizzaa saa ostaa vain mukaan. Ravintolassa ei ole laisinkaan asiakaspaikkoja. Tämä ei tosin tunnu liiketoimintaa haittaavan, sillä asiakkaita riitti sateisena ja koleana sunnuntaina jonoksi saakka. Pizzeria on sen verran suosittu, että tilaus kannattaa tehdä puhelimitse etukäteen. Emme olleet yleisöryntäyksestä tietoisia, ja jonotimme pizzojamme puolisen tuntia ilman etukäteistilausta.

Pizzeria sijaitsee Jollaksentiellä,  kaunista kartanoa vastapäätä.
Kesäisemmällä säällä pizzat voi nauttia läheisillä kallioilla auringon paistaessa.
Kylmänä ja harmaana päivänä tyydyimme kököttelemään autossa tilaustamme. Kesällähän tänne voisi tehdä vaikkapa pyöräretken!

Fornitalyn pizzat ovat autenttisia italialaisia lättyjä. Juuri oikeanlainen pohja, herkullinen tomaattikastike sekä ensiluokkaiset täytteet. Nappasimme mukaamme pizza diavolan sekä fantastican. Pizza diavolassa maistui tulinen salami, sipuli sekä grillattu paprika. Fantasicassa puolestaan oli täytteenä ihanan suolaista ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja, rucolaa sekä grana padano -juustoa.

Kukapa olisi uskonut, että Jollaksen perukoilta löytyy ehkäpä Suomen autenttisin italialainen pizza.

Onko tämä suomalais-italialainen helmi päässyt jo teidän kokeilulistallenne?
En ymmärrä miten bongasin mestan vasta nyt – onhan paikkaa hehkutettu jo parisen vuotta sitten!

Fornitaly sai meiltä täydet täydet pisteet. Se ei ole vain lähiöiden, vaan koko Helsingin mittakaavassa pizzojen aatelia.
Ennenkuin ryntäät kolkuttelemaan navetan ovea, huomaathan, että Fornitaly on auki vain perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

 

Ravintola Fornitaly
Jollaksentie 54
00840 Helsinki