Maa-artisokan hienostunut ja aromaattinen maku tulee lempeästi esille kermaisessa keitossa.
Täyteläinen maa-artisokkakeitto (4:lle)
Tarvitset:
3 jauhoista perunaa500g maa-artisokkia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
vettä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Valmistusohje:
Kuori ja pilko perunat, maa-artisokat sekä sipulit. Lisää ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä n. 15 minuutin ajan, tai kunnes perunat ja maa-artisokat ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon mausteet, kerma ja voi. Sekoita kertaalleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile maa-artisokkakeitto rapeakuorisen leivän kera.
Pitsaperjantaina tein maa-artisokkakeittoa. Ihanan helppo resepti ja olipa maukas keitto. Kiitos Purhot lähettää terveisiä!
Kiva, että keitto maistui! Ja terkkuja takaisin sinne.
-Heidi