Loma Espanjan auringossa on ohi, ja on aika palata arkeen. Viimeisenä reseptinä reissusta tarjoilen teille oliiviöljyssä kypsennetyt Padrón-paprikat. Perinteinen annos pikkusuolaisia, joita löytää useimmista tapas-ravintoloista. Täydellinen annos kylmän oluen kaveriksi tai ruokahalun herättäjäksi!

Pimientos de Padrón (2:lle)

Tarvitset:
250g Padrón-paprikoita
4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
sormisuolaa

Valmistusohje:
Huuhtele paprikat ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla, ja lisää joukkoon paprikat. Anna paprikoiden kypsyä kuumassa öljyssä niin kauan, kunnes ne muuttuvat osittain jopa mustuneiksi ja pehmenneiksi. Kääntele paprikoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Nosta paprikat talouspaperin päälle toviksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Aseta paprikat tarjoiluvadille ja ripsi pinnalle reiluhkosti sormisulaa.
 

Padrón-paprikoiden syönnillä on myös oma lempinimensä ”Espanjalainen ruletti”- varo vain, sillä joka kymmenes paprika on tulinen! Knoppitietona vielä mainittakoon, että Padrón-paprikoilla on Espanjassa omat festivaalinsa vihkiytyneimmille Padrón-faneille. Mikäli Espanjan reissu tuntuu liian kaukaiselta, suosittelen nauttimaan herkullisen Pimienton de Padrón -annoksen esimerkiksi Fredalla sijaitsevassa Soil Wine Room -ravintolassa.