Ruokaterveisiä Espanjasta! Ensitöikseni suuntasin lähikaupan kalatiskille, jonka valikoimasta voi kotona vain unelmoida: kymmeniä erilaisia simpukoita, rapuja, kalamareja, kaloja jne. – ja täysin pilkkahinnoilla. Tällä kertaa nappasin mukaani ”chirlas”-simpukoita. En tiedä mitä nämä ovat suomeksi, mutta hieman sydänsimpukoiden oloisia nämä minikaverit ovat.

Pikkusimpukat maistuvat ihanalta oliiviöljyn, valkoviinin, valkosipulin ja persilja  kera.
Simpukoiden liemi kaavitaan astian pohjalta rapeakuorisen leivällä.
 

 
Chirlas al vino – pikkusimpukat valkoviinissä & öljyssä (4:lle)

Tarvitset:
1 kg chirla-simpukoita (tai esim. sydänsimpukoita)
vettä
2 tl suolaa
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 rkl voita
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
3,5 dl kuivaa valkoviiniä
kourallinen tuoretta persiljaa
hyppysellinen sormisuolaa

Lisäkkeeksi:
rapeakuorista leipää

Valmistusohje:
Huuhtele pikkusimpukat huolellisesti. Heitä rikkoutuneet pois. Kaada simpukat kulhoon ja lisää joukkoon vettä niin paljon, että simpukat peittyvät. Lisää veteen pari teelusikallista suolaa. Tämä saa aikaan sen, että simpukat alkavat hengittelemään, ja niiden sisällä oleva hiekka tulee pois. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kasarissa oliiviöljy-voiseoksessa niin kauan kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon valkoviini, vedestä valutetut simpukat ja persilja ja suola. Kypsennä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa viinissä n. 4-5 minuutin ajan kannen alla. Tarkista maku. Kaada simpukat ja liemi tarjoiluastiaan. Koristele tuoreella persiljalla. Tarjoile rapeakuorisen leivän kera.