Joulureseptejä selatessa jumiutuu turhan helposti tarkastelemaan ainoastaan suomalaisia tai pohjoismaalaisia herkkuja. Miksei joulupöytään voisi hakea vivahteita hieman kauempaa Euroopasta tai rohkeasti jopa eri mantereelta? Ebookers haastoi ennakkoluulottomia ruokabloggaajia kokkaamaan omia suosikkejaan eri maiden jouluklassikoista.
 

Ranskalainen joulunajan herkkuresepti, Coquille Saint-Jacques muuntui Tiskivuorella nopeasti valmistettavaksi versioksi.
Voi, oliiviöljy, salottisipuli, valkoviini ja täyteläinen kerma muodostavat liiton, joka täydentyy kampasimpukoiden hienostuneella maulla.

 

Ebookersin Jouluruokamestari-kampanjassa pääset arvuuttelemaan erilaisten herkullisten jouluruokien alkuperää. Pelaamalla peliä ja arvaamalla vähintään kaksi jouluruoan alkuperämaata oikein, voit osallistua samalla 1000 € matkalahjakortin arvontaan.

Siirry pelaamaan peliä tästä >

Osallistumisaikaa on 31.12.2016 saakka.  Pelionnea!

 

Kampasimpukat valkoviini-voikastikkeessa (2:lle)

Tarvitset:
1 rkl voita
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
8 kampasimpukkaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta
hyppysellinen raastettua sitruunankuorta
muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa
 

Valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä tovi kuumalla paistinpannulla voi-oliiviöljyseoksessa. Lisää joukkoon puhdistetut ja talouspaperilla kevyesti pyyhityt kampasimpukat. Ota simpukoihin nopeasti paistopinta molemmin puolin ja lisää joukkoon valkoviini. Anna simpukoiden kiehua valkoviinissä noin kahden minuutin ajan, ja lisää joukkoon kerma, sormisuola, mustapippuri, raastettu sitruunankuori sekä hienonnettu lehtipersilja. Anna kastikkeen hautua kasaan ja maustua vielä noin minuutin ajan. Älä ylikypsennä kampasimpukoita, sillä ne menevät helposti kuiviksi ja säikeisiksi.

 

Kokataanko teillä aina jouluna kotimaisia ruokia, vai onko menulla kansainvälisiä jouluherkkuja?

 

Yhteistyössä: Ebookers