Tiskivuorella valmistaudutaan hyvissä ajoin myös joulun jälkeiseen elämään. Tässä resepti perinteiseen hernekeittoon, joka valmistuu helposti joulukinkun jämistä.

 
Hernekeitto joulukinkusta (6-8:lle)

Tarvitset:
500g kuivattuja herneitä
2 l vettä
joulukinkun jämät luineen
suolaa
meiramia

Viimeistelyyn:
sinappia
hienonnettua sipulia

Valmistusohje:
Laita herneet likoamaan runsaaseen veteen edellisenä päivänä, ja anna liota yön yli. Huuhtele ja valuta herneet. Mittaa vesi herneiden kera suurehkoon kattilaan. Lisää joukkoon joulukinkun jämät luineen. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 1,5-2 tuntia. Nosta luu kattilasta ja perkaa se lihasta. Lisää lihat keittoon ja anna kiehahtaa kertaalleen. Mausta keitto suolalla sekä meiramilla. Tarkista maku ja tarjoile hienonnetun sipuli ja sinapin kera.