Arkisafka-sarja jatkuu tällä kertaa helpolla ja nopealla härkisnesellä – joka valmistuu vartissa.

ha%cc%88rkisnese_resepti_1
 
Härkisnese on vegeversio bolognesesta, jossa jauheliha on korvattu härkiksellä, eli kotimaisella härkäpavuista valmistetulla vegaanisella ”jauhelihan vastineella”. Härkis on maultaan suhteellisen mieto, ja se kaipaa rinnalleen hyvää maustamista. Härkisnesen pastakastikepohjaksi valikoitui kotimaisen pienen perheyrityksen Deliciestin uutuus – Villen kaukasialaisen Tomaattikastike, jossa on kivasti potkua olematta kuitenkaan liian tulinen.

Tätä herkullista tomaattikastiketta voisi käyttää hyvin myös esimerkiksi ketsuppina tai grilliruoan kaverina. Seuraavaksi aion kokeilla tätä ehdottomasti tomaattikastikkeena pizzapohjan päällä. Pehmensin kastikkeen lisäämällä siihen lorauksen kermaa, mutta kastike toimii myös sellaisenaan ihanasti.
 

Härkisnese (4:lle)

Tarvitset:
loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (250g) härkistä
1 prk (420g) Villen kaukasialainen Tomaattikastiketta
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäkkeeksi:
spagettia

Viimeistelyyn:
parmesan-juustoraastetta

Valmistusohje:
Kuullota kuoritut ja pieneksi pilkotut sipulit kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon härkis sekä Villen kaukasialainen Tomaattikastike. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vielä kerma, suola sekä mustapippuri. Sekoita ja tarkasta maku. Tarjoile härkisnese spagetin kera.

 

 Villen kaukasialainen Tomaattikastike on maultaan täysi napakymppi härkiksen kaveriksi, joka mielestäni kaipaa enemmän makua kuin esimerkiksi jauheliha. Reseptin voi luonnollisesti toteuttaa vaihtamalla härkiksen myös nyhtökauraan tai jauhelihaan.

ha%cc%88rkisnese_resepti_3_

 

Joko teillä on kokeiltu härkistä? Mikä on suosikkireseptisi?

ha%cc%88rkisnese_resepti_2

 

Yhteistyössä Deliciest

deliciest_logo