Joulu on ruokablogien parasta aikaa. Eikä vähiten siksi, että usealta bloggaajakollegalta löytyy sivustoltaan toinen toistaan ihanampia joulukalentereita. Sain kunnian olla Hannan joulukalenterissa vieraskynäkirjoittajana, ja leivoin hänen lukijoilleen perinteisen taatelikakun, joka sai makua glögistä sekä tummasta suklaasta. Reseptin pääset katsomaan kokonaisuudessaan Hannan Sopan joulukalenterin toisesta luukusta.
 

Taatelikakku on mehevä ja kostea leivonnainen, joka saa syvyyttä tummasta suklaasta sekä kirpeistä puolukoista.

Hannan kalenterista suosittelen samalla katsomaan parhaat olut– sekä viinivaihtoehdot joulupöytään. Huomaa myös suositus kinkunpaistoviinistä! Se vaatii kyllä prosessina viinilasin jos toisen rinnalleen.

Kokit ja Potit -ruokablogista tutun Hannelen kalenteri hurmaa mm. padassa valmistettavalla kalakukolla sekä superkauniilla glögi-vadelmajuustokakulla.

Saaran Viimeistä Murua Myöten -blogi pursuaa kauniita ruokavalokuvia, ja omat lempparini hänen kalenterissaan ovat saksanpähkinä-viikunapataleipä (joka olisi muuten loistava joululahja!) sekä sahramilla ja ruusuvedellä maustetut köyhät ritarit. Sahrami on yksi lempimausteistani, mutta tuppaan yleensä käyttämän sitä enemmän suolaisissa ruoissa.

 

Joko teillä on joulupyhien menut valmiina?