Joulun paras jälkkäri on tässä – perinteinen riisipuuro muuntuu pienellä vaivalla ihanan täyteläiseksi riisipuurobrûléeksi.

riisipuuro_creme_brulee_ohje_4

Riisipuuro crème brûlée (4 annosta)

Tarvitset:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl punaista maitoa
ripaus suolaa
1 dl kermaa
2 kananmunankeltuaista
4 tl sokeria

Tarvitset myös:
Kaasupolttimen

Valmistusohje:
Kuumenna vesi pienehkössä kattilassa. Lisää joukoon puuroriisi ja anna kiehua parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen noin 35 minuutin ajan koko ajan puuhaarukalla sekoitellen. Mausta puuro suolalla.

Lisää lopuksi puuron joukkoon kerma sekä kananmunankeltuaiset. Sekoita massaa kuumalla liedellä vielä muutaman minuutin ajan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa riisipuuroseos neljään matalaan annosvuokaan, ja asettele ne yhteen suureen laidalliseen uunivuokaan. Lisää uunivuokaan kuumaa vettä siten, että se yltää pienten annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä brûléita uunissa n. 15 minuutin ajan. Anna jälkiruokien jäähtyä, ja siirrä ne jääkappiin tekeytymään vielä pariksi tunniksi.

Ripottele kunkin annoksen päälle sokeria noin yhden teelusikallisen verran. Paahda sokeri sulaksi kaasupoltinta apuna käyttäen. Tarjoile heti.

Riisipuuro crème brûlée maistuu esimerkiksi mehustettujen lakritsiluumujen kaverina.

riisipuuro_creme_brulee_2

 

Alkuperäinen resepti: K-Ruoka