Joulun paras jälkkäri on tässä – perinteinen riisipuuro muuntuu pienellä vaivalla ihanan täyteläiseksi riisipuurobrûléeksi.
Riisipuuro crème brûlée (4 annosta)
Tarvitset:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl punaista maitoa
ripaus suolaa
1 dl kermaa
2 kananmunankeltuaista
4 tl sokeria
Tarvitset myös:
Kaasupolttimen
Valmistusohje:
Kuumenna vesi pienehkössä kattilassa. Lisää joukoon puuroriisi ja anna kiehua parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen noin 35 minuutin ajan koko ajan puuhaarukalla sekoitellen. Mausta puuro suolalla.
Lisää lopuksi puuron joukkoon kerma sekä kananmunankeltuaiset. Sekoita massaa kuumalla liedellä vielä muutaman minuutin ajan.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa riisipuuroseos neljään matalaan annosvuokaan, ja asettele ne yhteen suureen laidalliseen uunivuokaan. Lisää uunivuokaan kuumaa vettä siten, että se yltää pienten annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä brûléita uunissa n. 15 minuutin ajan. Anna jälkiruokien jäähtyä, ja siirrä ne jääkappiin tekeytymään vielä pariksi tunniksi.
Ripottele kunkin annoksen päälle sokeria noin yhden teelusikallisen verran. Paahda sokeri sulaksi kaasupoltinta apuna käyttäen. Tarjoile heti.
Riisipuuro crème brûlée maistuu esimerkiksi mehustettujen lakritsiluumujen kaverina.
Alkuperäinen resepti: K-Ruoka
Hyvältä näyttää! Nam!