Mehevä piimäkakku on kahvipöydän kuningatar, joka sopii myös loppuvuoden juhlapöytään.
Se säilyy pitkään, ja on parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisesta.
 

Perinteinen piimäkakku

Tarvitset:
3 dl piimää
100 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl neilikaa
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

Vuoan jauhottamiseen:
voita
korppujauhoja

Koristeluun:
tomusokeria


Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kakkuainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaseos jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin ala-tasolla noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla.

 Piimäkakku on niin helppo ja nopea valmistaa, että perheen pienimmätkin voivat osallistua kakun tekemiseen.
piima%cc%88kakun_resepti