Mehevä piimäkakku on kahvipöydän kuningatar, joka sopii myös loppuvuoden juhlapöytään.
Se säilyy pitkään, ja on parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisesta.
Perinteinen piimäkakku
Tarvitset:
3 dl piimää
100 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl neilikaa
1 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
Vuoan jauhottamiseen:
voita
korppujauhoja
Koristeluun:
tomusokeria
Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kakkuainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaseos jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin ala-tasolla noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla.
Piimäkakku on niin helppo ja nopea valmistaa, että perheen pienimmätkin voivat osallistua kakun tekemiseen.
Jee, ihanaa kun löytyy kuivakakkujen ystäviä! Julistin juuri tällä viikolla näiden kuiva/kahvikakkujen ihanuutta blogissani, samoin teki Campasimpukka ja nyt sinä. Jes 🙂
Joo! Mulla on seuraavan listalla taatelikakku ja tiikerikakku.
-Heidi