helpot_kaurasa%cc%88mpyla%cc%88t_resepti

Helpot kaurasämpylät (n. 15 kpl)


Tarvitset:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
0,5 rkl suolaa
50 g luomuvoita sulatettuna
n. 1 kg (Myllärin) kauraisia luomusämpyläjauhoja


Valmistusohje:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Kaada joukkoon noin kuusi desiä jauhoja, ja hämmennä seos tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 20 minuutin ajan. Lisää loput jauhot sekä sulatettu luomuvoi seokseen. Vaivaa taikinaa tovi, kunnes se irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaisesti liinan alla. Jaottele taikina n. 15 yhtä suureen osaan, ja pyörittele niistä sämpylöitä. Annan sämpylöiden kohota vielä hetki leivinpaperilla päällystetyllä uuninpellillä liinan alla. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan.

helpot_kaurasa%cc%88mpyla%cc%88t_ohje