Kasvimaalta etuajassa kähvelletyt pikkuporkkanat paahtuvat pannulla herkulliseksi lisäkkeeksi.
paistetut_porkkanat_pannulla

 

Koko viime viikonloppu sujui mökillä sadonkorjuun sekä ravustuksen (eräänlaista sadonkorjuuta sekin?) merkeissä. Nostelin viimeisiä perunoita maasta, keräsin punaviinimarjoja pakkaseen sekä nostelin kasvimaalta ruokapöytään liian tiheään istutettuja pikkuporkkanoita. Kuinka hyviä omat porkkanat voivat ollakaan? Rapeita, makeita ja mehukkaita rouskutettavia, jotka paahtuivat pannulla herkulliseksi lisukkeeksi. Yrttipenkistä nappasin mausteeksi persiljaa sekä ruohosipulia.

Kaunottaria, eikös?
 paistetut_porkkanat_pannulla_resepti_2

 

Pannulla paahdetut porkkanat (4:lle)

Tarvitset:
pieniä varhaisporkkanoita
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
nokare voita
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
tuoretta ruohosipulia
tuoretta persiljaa

Valmistusohje:
Poista porkkanoiden vihreä osa. Huuhtele porkkanat huolellisesti mullasta. Aseta porkkanat kuumalle paistinpannulle ja lisää joukkoon oliiviöljyä sekä nokare voita. Kypsyttele porkkanoita keskilämmöllä noin 15-20 minuutin ajan. Lisää joukkoon sormisuolaa, mustapippurirouhetta sekä hienonnettua ruohosipulia ja persiljaa.

paistetut_porkkanat_panniulla_ohje