800px-atrian_logo-svg

Kesässä parasta ruoanlaiton saralla on ehdottomasti grillaaminen.  Hyvät raaka-aineet eivät tarvitse muuta kuin hieman maustetta pintaan ja tulen grilliin. Kesällä tykkään tehdä yksinkertaista, helppoa mutta sitäkin maistuvampaa ruokaa. Myös kauden kasvikset ovat parhaimmillaan, eikä niiden hinta päätä huimaa.

Tässä on resepti mehukkaille naudan rib eye steakeille (eli herkullisille välikyljyksille) itsetehdyn maustevoin kera. Lihan lisäkkeet valmistuvat yhtä lailla grillissä – pekoniin käärityt vihreät parsat sekä mozzarellalla täytetyt mehukkaat tomaatit. rib_eye_steak_pihvit_grillissa_b

 Rib eye steak -pihvit (2:lle)

Tarvitset:
1 pkt Atria n. 600g Takuumurea Naudan Rib Eye Steak –pihvejä
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria

Tarvitset myös:

foliopaperia

Suosittelen myös:

elektronista sisälämpömittaria lihalle
 
 Valmistusohje:
Anna pihvien olla huoneenlämmössä noin puolitoista tuntia ennen grillaamista. Ota pihvit pakkauksestaan ja kuivaa niiden pinta kevyesti. Mausta kauttaaltaan kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurilla. Grillaa pihvejä molemmin puolin kunnes sisälämpömittari näyttää 55 astetta. Jätin pihvit sisältä sopivan mediumiksi. (Mikäli haluat paistaa pihvit kypsiksi, tulee sisälämpötilan olla 65 astetta). Ota pihvit grillistä ja kääri ne folioon, anna tekeytyä noin 10-15 minuutin ajan ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Tarjoile pihvit itsetehdyn maustevoin, pekoniin käärittyjen parsojen sekä mozzarellalla täytettyjen grillitomaattien kera.
 
Niin, ja kannattaa ehdottomasti seurata Atriaa Instagramissa, sillä seuraajien kesken arvotaan joka viikko pallogrilli ja kahdenkymmenen euron edestä grillattavaa!  (Kilpailuaika on 16.5.-7.8.2016)
atria_rib_eye_steak_b

 

 Mikäli sinulla ei ole grilliä käytössäsi, voit paistaa pihvejä hyvin kuumalla pannulla  noin 6-8 minuutin ajan välillä käännellen.
rib_eye_steak_pihvi_grillissa_b

Rosépippurimaustevoi pihveille

Tarvitset:
100g luomuvoita
½ ruukkua tuoretta persiljaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua rosépippuria
muutamia kokonaisia rosépippureita

Tarvitset myös:
tuorekelmua
 
Valmistusohje:
Ota voi toviksi pehmenemään huoneenlämpöön. Aseta voi kulhoon, ja lisää joukkoon hienonnettu persilja, sormisuolaa, mustapippuria sekä rosépippuria makusi mukaan. Sekoita massa huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Nostele maustevoimassa lusikoilla tuorekelmun päälle, ja muotoile se kelmussa tasaiseksi tangoksi pyöritellen sitä kämmenen ja työtason välissä. Laita maustevoi jäähtymään hetkeksi pakkaseen ennen leikkaamista ja tarjoilua. 

 

rib_eye_steak_naudan_maustevoilla_b

 Mozzarella-tomaatit (2:lle)

Tarvitset:
2 suurta tomaattia
100g mozzarella-juustoa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
hyvälaatuista oliiviöljyä

Tarvitset myös:
foliopaperia
 
Valmistusohje:

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien kylkiin 4-5 viiltoa, jotka ulottuvat hieman tomaatin keskiosaa syvemmälle. Viipaloi myös mozzarella. Täytä tomaattien viillot mozzarellasiivuilla sekä tuoreilla basilikanlehdillä. Ripottele tomaattien päälle hieman suolaa sekä mustapippurirouhetta. Lopuksi valuta vielä niiden päälle hieman oliiviöljyä. Kääri tomaatit folioon ja grillaa niitä noin 20 minuutin ajan.

Pekoniin käärityt parsat (2:lle)

Tarvitset:
8 vihreää parsaa
8 siivua pekonia
 
Valmistusohje:
Huuhtele parsat. Napsauta niistä puumainen varsiosa pois ja kuori varret kahden kolmasosan pituudelta. Kääri kunkin parsan ympärille yksi pekonisiivu. Grillaa pekoniin käärittyjä parsoja kunnes parsat ovat ottaneet itseensä hieman väriä ja pekoni on kypsynyt herkullisen rapsakaksi.

 

Ihanaa grillikesää!
rib_eye_steak_resepti_b

 

 Yhteistyössä Atria