Jos minun pitäisi valita yksi ravintola, jonne veisin kotimaisia tai ulkomaisia vieraita kesällä Helsingissä – olisi ykkösvaihtoehtoni Lonna. Ravintola sijaitsee nimensä mukaisesti 150 metriä pitkällä pienellä  Lonnan saarella, joka kuuluu Suomenlinnan kaupunginosaan. Saari sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välimaastossa. Merimatka saarelle sujuu maisemia ihaillessa alle kymmenessä minuutissa lautalla, jonka kyytiin voi hypätä Kauppatorilta.

Top Chef -tähti Jouni Rahikaisen luotsaamassa ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa sisätiloissa, ja ulkosalla terassilla toiset 60 asiakaspaikkaa, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata sään salliessa.

 

Lonna tarjoilee Suomen kesän parhaita makuja modernilla saaristolaishenkisellä otteella. Alkupalaksi nautiskelimme muikkuja ja mätiä.

 

Alkupalan kanssa joimme Parés Baltà Cosmic -valkoviiniä, joka on raikas ja aromaattinen valkkari Penedesin korkeimmilta rinteiltä. Kirkas vaaleankeltainen viini on maultaan kuiva ja aromaattinen, jossa maistuu herukka ja sitrus. Nappivalinta kuumana kesäpäivänä nautittavaksi, nam!


 

Pääruoaksi herkuttelimme suussa sulavan pehmeäksi haudutetulla karitsalla. Lihan kaverina oli maa-artisokkaa kahdella eri tavalla valmistettuna parin erilaisen lisukkeen kera.

 

Karitsan kanssa sopi vallan mainiosti Gratavinum 2πR 2010 Priorat -punaviini, joka on tumman marjainen, intensiivinen, tasapainoinen, täyteläinen, ja aromikas viini, josta löytyy myös aavistus paahteisuutta.  


 Jälkiruoaksi saimme raikkaan raparperia ja maitoa yhdistävän herkun.  Oiva päätös ihanalle lounaalle!
 
 
 
 
Ruoan lisäksi Lonna ihastuttaa rennolla merellisellä tunnelmallaan. Suosittelen lämpimästi! 

 

Yhteistyössä Viikon Viini