Osaallistuin viime vuoden tapaan Taste of Helsingin ravintolasafarille. Vierailimme Murussa, Kolmos3ssa, Pastorissa sekä Tocassa. Kullakin ravintolalla oli tarjota aivan ihania makuja – enkä malta odottaa, että pääsen iskemään haarukkani näihin uudelleen. Tänä vuonna kukin ravintola tarjoilee menullaan erityisen nimikkoannoksen, joka nostaa annoksien kokonaismäärän komeaan kolmeenkymmeneenyhdeksään!

 

Aloitimme kierroksen ravintola Murusta, jossa maistelimme muun muassa vaaleaa gazpachoa, rapeaa salaattia ja paahdettua mantelia. Herkullinen ja mielenkiintoinen annos, nam!
 
 
Murun kanikroketti yllätti – ja se jos mikä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
 Nimikkoannoksenaan he tarjoilevat artesaani leikkeileitä pikkelilajitelman kera.

 

Murun jälkeen siirryimme ravintola Pastoriin.

 

…jossa meille tarjoiltiin kasvisannos Ceviche De La Remolacha – paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta, cashewpähkinää.

 

Ravintola Toca oli minulle uusi tuttavuus, jota odotan maisteluannosten perusteella kovasti.

 

 
 

 

Heidän listaltaan maistoimme kirjolohta, tilliä ja herneitä.  Lohi oli kypsennetty vesihauteessa täydelliseksi. Safarin ruoka-annoksista tämä oli suosikkini!

 
Raikas, yksinkertainen ja hienostunut annos.

 

Tocassa nautiskelimme myös yhden ylimääräisen yllätysannoksen – arancinia ja pestoa. Friteerattu riisipallura, jota ei ei kannata ohittaa.

 

Kierroksen viimeinen etappi oli Kalliossa sijaitseva ravintola Kolmon3n.

 

Kolmon3n tarjoili jälkkäriksi kesäisen sekamelskan, joka koostui paahdetusta valkosuklaamoussesta, tuoreista mansikoista ja mustikoista, mustikkamarengista sekä suklaacrumblesta.

 

 

16.-19.6.
      Kansalaistorin puisto