teriyakilohi_ohje_ja_resepti

 

Teriyakilohi (4:lle)

Tarvitset:
400g lohifileetä
seesaminsiemenöljyä paistamiseen

Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl ruokosokeria
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
puolikas chili
valkosipulinkynsi

Viimeistelyyn:
ruukku tuoretta korianteria
2 rkl seesaminsiemeniä

Lisäkkeeksi:
nuudelia

Valmistusohje:
Aloita valmistamalla teriyakikastike. Mittaa kulhoon teriyakikastike, vesi, ruokosokeri, raastettu inkivääri, pilkottu chili sekä murskattu valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä hetki.  Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja laita ne syrjään odottamaan annoksen kokoamista. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se noin puolentoista sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista lohipaloja seesaminsiemenöljyssä kuumalla pannulla noin puoli minuuttia per puoli. Kaada teriyakikastike lohien päälle ja anna kastikkeen poreilla pannulla noin viiden minuutin ajan. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta ne ylimääräisestä vedestä. Kasaa lautaselle nuudeleita, lohipaloja sekä lusikoi pannulta kastiketta. Viimeistele annos seesaminsiemenin sekä tuoreella korianterilla.