Rapeaksi karamellisoitua possua aasialaisella kaalisalaattipedillä.
Vaihtelua kesän kekkereihin ja juhlapöytään. 

Karamellisoitua possua salaattipedillä (n. 12 hengelle)

Tarvitset:
2,5 kg porsaan kassleria
1l omenatäysmehua
3 dl soijaa
0,5 dl kalakastiketta
6 valkosipulinkynttä
10 cm pala tuoretta inkivääriä
4 kanelitankoa
8 tähtianista
10 kokonaista mustapippuria
2 rkl korianterinsiemeniä

Karamellikastike:
4 dl paistolientä
3 dl fariinisokeria
3 kanelitankoa
5 tähtianista

Possun paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä

Tarvitset myös:
digitaalisen paistomittarin (öljyn lämpötilan tarkistamiseksi)
sammutuspeitteen (just in case, mikäli et omista rasvakeitintä)

Salaatti: 
2 varhaiskaalia
2 ruukkua tuoretta korianteria
nippu kevätsipulia

Salaatinkastike:
2 chiliä
3 cm tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
9 rkl seesamiöljyä
1 dl riisiviinietikkaa
3 limen raastettu kuori

Karamellisoidun possun valmistaminen:
Aloita possun valmistelu päivää ennen tarjoilua. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Siisti kassler, eli poista siitä suurimmat rasvat ja kalvot terävää veistä apuna käyttäen. Mittaa suurehkoon kannelliseen uunipataan omenamehu, soija sekä kalakastike. Lisää joukkoon kuoritut valkosipulit sekä ronskeiksi viipaleiksi leikattu kuorittu inkivääri. Lisää myös kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä korianterinsiemenet. Lopuksi asettele kassler pataan siten, että se peittyy kokonaan liemellä. Jos tarpeen, voit pilkkoa lihan muutamaan pienempään osaan. Kypsennä uunin alatasolla 150 asteessa tunnin ajan kannen alla, laske lämpö 130 asteeseen ja anna hautua vielä neljän tunnin ajan. Ota pata pois uunista ja anna jäähtyä. Kääri lihat folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Siivilöi paistinliemi, ja ota sitä talteen 4 dl karamellikastiketta varten.

Karamellikastikkeen valmistaminen:
Seuraavana päivänä aloita karamellikastikkeen valmistuksella. Mittaa kattilaan paistoliemi, fariinisokeri, kanelitangot sekä tähtianikset. Anna keittyä kasaan 30 minuutin ajan hiljalleen poreillen ja välillä sekoitellen.

Possun viimeistely:
Kastikkeen keittyessä kasaan leikkaa possu 2cm x 2cm kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa 175 asteiseksi. (Voit käyttää lämpötilan mittaamisessa apuna digitaalista lämpötilamittaria. Ja varmuudeksi kannattaa ottaa esille kattilalle sopiva kansi sekä sammutuspeitto. Öljyn kanssa touhutessa ei voi koskaan olla liian varovainen.) Kippaa possukuutiot muutamassa erässä öljyyn. Ne ovat valmiita kun pinta ruskistuu hieman ja rapeutuu. Nostele lihapalat öljystä hetkeksi talouspaperilla vuoratun lautasen päälle reikäkauhaa apuna käyttäen.

Salaatin valmistus:
Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Hienonna myös korianteri sekä kevätsipulit. Sekoita keskenään.

Salaatinkastikkeen valmistus:
Hienonna chili, inkivääri sekä valkosipuli. Lisää joukkoon korianteri, seesamiöljy, riisiviinietikka sekä limettien raastettu kuori. Sekoita, ja hiero kauttaaltaan kaali-korianteri-kevätsipuliseokseen. Anna maustua puolisen tuntia ja tarkista maku.
 

Annoksen kokoaminen:
Asettele salaatti laakean astian pohjalle sekä possukuutiot päälle. Viimeistele koko annos valuttamalla lihan päälle karamellikastiketta. Tarjoile heti.Aasialainen kaalisalaatti bongattu ja mukailtu Hannan reseptistä.