Sushikulho on täydellinen ruoka sinulle, joka et jaksa rullailla susheja.  Ja mikä parasta, täytettä annokseen saa laittaa niin paljon kuin haluaa!

sushikulho_sushibowl_resepti

Sushikulho (2 annosta)

Tarvitset:
200g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria

150g lohta
kourallinen kuorittuja katkarapuja
1 avokado
2 vartta kevätsipulia
10 cm pala kurkkua

Tarvitset myös:
sushi-soijaa
wasabia
majoneesia
gari-inkivääriä
seesaminsiemeniä
merilevähiutaleita

Valmistusohje:
Aloita keittämällä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista lohesta nahka, ja viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi. Kypsennä lohisiivuja toiselta puolelta kevyesti liekittimellä. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori myös kurkku ja siivuta se ohuen ohuiksi siivuiksi. Lopuksi pilko kevätsipulit varsineen pieneksi.

Annoksen kokoaminen:
Nostele jäähtynyt riisi kulhojen pohjalle. Kasaa riisin päälle lohisiivut, katkaravut, avokadoa, kurkkua ja kevätsipulia. Viimeistele annos pienellä määrällä majoneesia, wasabia, inkivääriä, seesaminsiemeniä sekä merilevähiutaleita. Tarjoile annos sushi-soijan kera.