Tykkäätkö eniten makaronilaatikon rapeasta kuoresta? Tällä reseptillä maksimoit lautasellesi juustoisen kuorrutteen määrän.
peltimakaronilaatikko

Peltimakaronilaatikko (1 pellillinen)

Tarvitset:
300g tummaa makaronia

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
400g naudan paistijauhelihaa

sormisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
lihaliemikuutio
1rkl tomaattipyrettä

5 dl maitoa
3 kananmunaa
200g emmental-juustoraastetta

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Keitä makaronit ohjeen mukaisesti ja valuta ne ylimääräisestä vedestä. Kuori ja pilko sipulit. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä, kuullota sipuleita kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet, tomaattipyre sekä lihaliemikuutio ja tarkista maku. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. Kaada makaronit ja jauheliha pellille, sekoita ne keskenään ja tasoita pinta. Valmista munamaito, ja kaada se tasaisesti jauheliha-makaroniseoksen päälle. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.