Sain äidiltäni lainaan Philipsin mehukoneen, joka oli jäänyt hänellä vähälle käytölle. Olin harkinnut pitkään moisen hankkimista, mutta en ole raaskinut sitä hankkia. Siispä mehukonelaina tuli kuin tilauksesta.
Olen ollut viimeiset pari viikkoa hieman kipeän oloinen ja joka toinen päivä tuntuu siltä, että flunssa tekee tuloaan. Päätin iskeä lentsua vastaan itse tehdyllä appelsiini-porkkana-inkiväärimehulla, josta tuli aivan mielettömän hyvää! Itse tehty mehu on koostumukseltaan ihanan pehmeää ja eroaa valtavasti jopa kaupan laadukkaistakin tuorepuristetuista mehuista.
Hain lähikaupasta valtavan säkin appelsiineja (jotka ovat muuten nyt superhalpoja) sekä porkkanoita. Minulla ei ollut mitään hajua siitä, montako kiloa appelsiineja tarvitaan mehulitran tuottamiseksi. Aloitin kuorimalla viitisen appelsiinia ja hämmästyksekseni jo tästä määrästä tirahti mehua kannuun aivan valtava määrä. Itsetehty mehu ei välttämättä tulekaan niin kalliiksi kuin luulin. Surautin joukkoon vielä porkkanoita ja pienen palan inkivääriä.

 

Itse tehty mehu, järjettömän hyvää!

itsetehty_mehu_resepti_teksti

Appelsiini-porkkana-inkiväärimehu (n. 1 l)

Tarvitset:
5 suurehkoa appelsiinia
4 porkkanaa
inkivääriä (peukonlonpään kokoinen pala)

Valmistusohje:
Kuori appelsiinit, porkkanat ja inkivääri. Poista porkkanoista kannat. Lado ainekset pienissä erissä mehukoneeseen. Sekoita valmis mehu kertaalleen lusikan avulla ennen tarjoilua. Mehu on parhaimmillaan samana päivänä nautittuna.

itsetehty_mehu_porkkana_appelsiini_inkivaari
Nyt kun minulla on  viimein mehukone käytössä, niin ottaisin mielelläni vastaan suosikkimehureseptejänne! Vihreät mehut kiinnostavat erityisesti.