Vietin viime viikonlopun vanhempieni kanssa Tallinnan liepeillä sijaitsevassa kylpylähotelli Viimsi Spassa. Nimensä mukaisesti hotelli koostuu mukavan kokoisesta kylpylä – ja saunaosastokompleksista, suurehkosta kauneushoitolasta, kuntokeskuksesta sekä kolmesta ravintolasta. Hotellin kupeeseen sijoittuu myös elokuvateatteri sekä englantilainen pubi Black Rose.
Ensimmäisenä iltana ruokailimme hotellin nimikkoravintolan buffetissa, joka osoittautui varsinaiseksi katastrofiksi. Buffa kustansi peräti 17,90€ per henkilö, ja se tarjosi salaattipöydän lisäksi kolmen pääruoan valikoiman jälkkäripöydän kera. Buffan varsinaiseksi kompastuskiveksi osoittautui laatu, joka vastasi laitosruokalan tasoa. Makua pääruoissa ei ollut nimeksikään, ja mausteiden käyttö puuttui täysin. Jälkkäri”pöytä” piti sisällään kuivahkoa marjakakkua kermavaahdon kera. Ei näin, etenkään jos kokonaisuus kustantaa lähes parikymppiä.
Seuraavana päivänä uskaltauduimme vielä syömään hotellilla, ja olin sivukorvalla kuullut  Black Rose pubin ruoasta kehuja. Edellisen päivän buffakokemukseen vedoten en odottanut tältäkään ravintolalta liikoja, mutta astuin estottomasti peremmälle englantilashenkiseen pubiin.
Alkupalaksi isäni valitsi tartarin, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Tartar oli valmistettu peräti sisäfileestä, ja lisukkeet olivat kohdillaan. Tosin sipulia olisi saanut kuulemma olla runsammin lihaan määrään suhteutettuna. Tämä oli myös eittämättä suurin tartar, mitä olimme koskaan nähnyt. 

Minä ja äitini aloitimme illallisen paahdetulla kurpitsakeitolla, joka osoittautui maukkaaksi valinnaksi. Kermassa  ei oltu säästelty, keitto oli täyteläistä ja pehmeää. 
Pääruoan kohdalla päädyimme kaikki tilaamaan burgerit. En ole varsinainen burgeri-ihminen, mutta tämä hamppari oli hyvä! Laadukas naudanlihapihvi toimi mainiosti, ja sipulihilloke kruunasi kokonaisuuden.  Pientä miinusta siitä, että pihvit saapuivat kaikille pöytään täysin kypsinä tilatun mediumin sijaan.
Jälkkärilistalta löytyi tuhti leipävanukas vaniljajätskillä sekä kinuskikastikkeella.
Kinuskikastike oli mukavasti maustettu suolalla.
Viimeistelin dinnerin jätskiannoksella – sekin oli noh, valtava!Kokonaisuutena Black Rosen ruoat toimivat mukavasti, ja hinta-laatusuhde oli erinomainen. Kolmen ruokalajin (valtavat) annokset kustansivat parikymppiä per nuppi, ja uskoisin ravintolan toimivan mukavasti lapsiperheille, jotka pitävät simppelistä ja konstailemattomasta pubiruoasta. Palvelu oli kaikinpuolin hyvää ja ystävällistä.  Black Rosen vastapainoksi kävimme myös nauttimassa seitsemän ruokalajin lounaan Ribessä Tallinnan vanhassa kaupungissa, joten astetta fiinimpää kattausta tulossa blogiin pian!