Siikakeiton liemen kruunaa valkoviini ja kerma.
kalakeitto_valkoviini-1

Siikakeitto valkoviinillä (4-6:lle)

Tarvitset:
2 kg siikaa
vettä
10 keskikokoista perunaa
3 rkl voita
2 sipulia
1 nippu kevätsipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
ruukku tuoretta tilliä

Valmistusohje:
Fileoi ja suomusta siiat. Paloittele siiat muutamaan osaan (heitä päät pois). Asettele siikapalat kattilaan ja lisää perään vettä sen verran, että siiat peittyvät. Keitä kaloja noin reilun viiden minuutin ajan, kunnes näet lihan kypsyneen. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja keitä kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi liemessä. Perunoiden keittyessä poista siikapaloista ruodot, nahat ja pyrstöt. Nosta siikafileet sivuun odottamaan hetkeksi.

Kuori ja silppua sipuli sekä kevätsipuli. Kuullota sipuleita voilla paistinpannussa tovi, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi ja pehmeäksi. Lisää paistinpannuulle valkoviini, ja anna sen kiehahtaa. Lisää perunoiden ja kalaliemen joukkoon valkoviinissä hautuneet sipulit ja kerma. Nostele joukkoon siikafileet varovasti, jottei ne muhjuunnu. Lisää keittoon vielä sormisuola sekä pippuri. Viimeistele keitto tuoreella tillillä. Sekoita keittoa varovasti. Tarkista maku ja lisää suolaa ja/tai pippuria tarvittaessa.