Levylohipiirakka (pellillinen)
Valmistusohje:
Anna lehtitaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikinalevyt pellin kokoisiksi jauhotetulla alustalla. Aseta toinen taikinalevy pellille leivinpaperin päälle. Lado taikinan päälle fileeratut ohuet lohisiivut. Viipaloi kananmunat kananmunaleikkuria apuna käyttäen ja asettele ne lohisiivujen päälle. Hienonna tilli, ja ripottele se kananmunien päälle sormisuolan ja mustapippurirouheen kera. Lopuksi asettele toinen kaulittu lehtitaikinalevy piiraan päälle kanneksi. Painele reunat tiiviisti kiinni ja tee haarukalla piirakan pintaan muutamia reikiä kannen kupruilun estämiseksi paiston aikana. Paista levypiirakkaa uunin keskitasolla n. 30-40 minuutin ajan.
Olen aina tehnyt voitaikinalevynyyttejä/kolmioita lohesta, jonka olen sekoittanut kananmunasilpun kanssa riisiin. Tässä varmaan tulee enemmän esille kalan maku, koska sitä on siinä runsaasti eikä riisiä laimentamassa. Varmasti kokeilen tätä yksinkertaista reseptiä! Kiitos! 🙂
Jeps, tässä pääsee todella helpolla – ja saa taiottua evästä nopeasti suuremmallekin joukolle.
-Heidi