Itsekalastetut Lapin siiat saivat täytteekseen sitruunaa, limeä, valkosipulia sekä tuoreita yrttejä.
kokonainen_siika_uunissa_2-1

 

Kokonaiset täytetyt siiat uunissa (4:lle hengelle)

Tarvitset:
4 kokonaista siikaa

hienoa merisuolaa
mustapippurirouhetta

50g voita
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1 lime
nippu kevätsipulia
1 ruukku tuoretta persiljaa
1 ruukku tuoretta timjamia

kokonainen_siika_uunissa_3-1


Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Perkaa kalat ja huuhtele ne huolellisesti. Kuivaa kalojen pinta talouspaperia apuna käyttäen. Viillä kalojen kylkiin molemmin puolin terävällä veitsellä muutama syvähkö viilto. Ripottele pinnalle sekä vatsaonteloon merisuolaa sekä mustapippurirouhetta. Pilko voi ohuiksi siivuiksi. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Hienonna kevätsipuli, timjami sekä persilja. Huuhtele ja viipaloi sitruuna sekä lime. Työnnä viiltoihin voita, valkosipulia sekä yrttejä. Täytä kalan vatsa sitruuna- ja limeviipaleilla, kevätsipulilla ja yrteillä. Lisää kalan vatsaan myös muutama siivu voita makua antamaan. Paista täytettyjä siikoja uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia kalojen koosta riippuen.

 Loput siiat menevät keittoon sekä savustuspönttöön. Lisää kalareseptejä siis tiedossa!

kokonainen_siika_uunissa_6-1