Tässä on resepti kukkasiin, joista isäkin ilahtuu. Sosiaalisessa mediassa hitiksi nousseet omenaruusut valmistuvat vähemmänkin käsistään kätevältä kotikokilta suhteellisen vähällä vaivalla. Lopputuloksena ovat superkauniit, lähes veistokselliset kukan malliset annoskokoiset omppupiiraat. Omenaruusut tarjoillaan tomusokerilla hunnutettuina vaniljavaahdon kera.
Isänpäivän omenaruusut <3
omenaruusut_3-1

Omenaruusut (12kpl)

Tarvitset:
4 omenaa
2 rkl sokeria
0,5 l vettä
500g (6 kpl) voitaikinalevyjä
100g omenamarmeladia
1 rkl kanelia

Koristeluun:
tomusokeria

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta

Tarvitset myös:
12 kpl jämäköitä muffinssivuokia
jauhoja

omeanruusut_1_resepti-1

 Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese omenat, poista siemenkodat ja halkaise ne kahtia. Siivuta omenat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi katilassa. Aseta omenaviipaleet kulhoon, ja ripottele niiden pinnalle sokeri. Kaada kiehuva vesi omenoiden päälle, ja anna niiden pehmentyä 5-15 minuutin ajan. (Omenat ovat sopivan pehmeitä, kun pystyt taivuttamaan viipaletta ilman, että se napsahtaa rikki).

Kauli voitaikinalevyjä hieman pituus -sekä leveyssuuntaan jauhotetulla pinnalla. Jaa ne terävällä veitsellä kahtia pituussuuntaan. Levitä taikinanauhojen päälle ohuelti omenamarmeladia sekä ripottele pinnalle kanelia. Lado omenat taikinanauhoille alla olevien ohjeistuskuvien mukaisesti. Paina vapaaksi jäänyt taikinakaistale omenoiden päälle ja rullaa nauhat varovasti mutta napakasti ruusukkeiksi. Asettele omenaruusut muffinssivuoksiin ja paista niitä uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan. mikäli ruusukkeiden lehdet näyttävät tummuvan liikaa, peitä ne alumiinifoliolla.
 
Vaihekuvat alla leipomisen tueksi.  Helppoa kuin heinänteko, katso vaikka! omenaruusut_vaihe_2521-1
omenaruusut_vaihe_2-1
omenaruusut_vaihe_3-1
p1590252-1
p1590297-1
omenaruusut2bvaihe_4-1
omenaruusut_vaihe_5-1
omenaruusut_vaihe_6-1
omenaruusut_valmiit-1
 
Ruusut viimeistellään tomusokerilla ja tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.
omenaruusut_5-1