Perjantai on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää hidasta viikonloppuaamua kuin brunssitella rennosti ystävien kesken. Kehittelin brunssille ronskin ja sitäkin herkullisemman reseptin: chili con carne -pizzan.  Pizzan maustaa lihaisa  klassikkokastike, jonka viimeistelee juuri sopivan tulinen chili. Makupalettia tasoittaa raikas tuore korianteri sekä pirskahteleva granaattiomena täyteläisen avokadon kera.
Chili con carne saa potkua TABASCO® Green Sauce -kastikkeesta, joka on valmistettu vihreistä jalopeñoista. Käsityöperinteenä tehdyissä TABASCO® Sauce -kastikkeissa pidän erityisesti siitä, että niillä saa ruokaan mukavaa chilin makua ilman, että ruoan varsinaiset aromit peittyvät liialliseen tulisuuteen aiheuttaen suun polttelua sekä silmien ja nenän vuotamista. Kastikkeita onkin valmistettu jo vuodesta 1868 saakka perheyrityksen voimin lähes alkuperäisellä tavalla: ainastaan kypsytysprosessi chiliä, suolaa ja etikkaa sisältävälle massalle on pidempi, jopa 3 vuotta tammitynnyreissä. Ja mikä parasta, nämä maustekastikkeet ovat täysin lisäaineettomia!
Chili con carne -pizza, viikonloppubrunssin kingi.

Chili con carne -pizza (2 pizzaa)

Chili con carne -kastike:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
400g naudan paistijauhelihaa
175 g kidney-papuja purkissa
400g tomaattimurskaa
70g tomaattipyreetä
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
n. 10-20 tippaa TABASCO® Green Sauce -kastiketta

Pizzapohjat:
3 dl vettä
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sormisuolaa

Pizzan kuorrutukseen:
150g juustoraastetta  

Pizzan viimeistelyyn:
kourallinen tuoretta korianteria
1 pieni granaattiomena
1 avokado
1 punainen chili
maun mukaan TABASCO® Green Sauce -kastiketta

Chili con carne -kastikkeen valmistaminen:

Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon jauheliha, ja ruskista se. Lisää pannulle nesteestä valutetut pavut, tomaattimurska sekä tomaattipyree. Mausta kastike sormisuolalla ja mustapippurirouheella. Lopuksi lisää TABASCO® Green Sauce -kastike. Sekoita ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Pizzapohjan valmistaminen:

Laita uuni kuumenemaan niin kuumaksi, kuin vain mahdollista. Laita samalla pellit uuniin kuumenemaan. Mittaa kulhoon reilun kädenlämpöinen vesi (n. 42 astetta), oliiviöljy, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva joukkoon ja sekoita. Lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan sekoitellen. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Annan taikinan levätä kymmenen minuuttia. Vaivaa taikinaa uudelleen kymmenen minuutin ajan. Anna taikinan taas levätä hetken, ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikina ohuiksi levyiksi hyvin jauhotetulla pinnalla. Ota pellit uunista, ja vuoraa ne leivinpaperilla. Asettele pizzapohjat leivinpaperille. Täytä pizza chili con carne -kastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista pizzoja uunin keskitasolla 5-10 minuutin ajan, tai kunnes pizzapohjan reunat ovat ottaneet itseensä kaunista paahteista väriä ja juusto on kauttaaltaan sulanut pizzan pinnalle.

Pizzojen viimeistely:
Viimeistele paistetut pizzat tuoreella korianterilla, granaattiomenan siemenillä, avokadosiivuilla sekä tuoreella chilillä. Lopuksi  pirskottele vielä pizzan pinnalle makusi mukaan TABASCO® Green Sauce -kastikkeella.

 TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

www.blogirinki.fi