Edellisessä rapujuhlapostauksessa vilahti herkullinen ja raikas kirkas perunasalaatti. Tässä resepti keveälle pottusalaatille, jossa maistuu ihanasti sinapinsiemenet, tilli sekä lehtipersilja. Täydellinen lisuke grilliruoan kaveriksi tai vaikkapa kalan kanssa tarjottavaksi.
 
rapujuhlat_perunasalaatti_2-1

Kirkas perunasalaatti (6-8:lle)

Tarvitset:
1 kg uusia kiinteitä perunoita
nippu kevätsipuleita varsineen
1 dl tillisilppua
1 dl lehtipersiljasilppua
35 g kapriksia valutettuna

Kirkas kastike:
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1/3 dl omenaviinietikkaa
3 tl sinappia (jossa runsaasti kokonaisia sinapinsiemeniä)
2 tl sokeria
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat keitinvedestä ja anna jäähtyä. Lohko perunat sopiviksi suupalan kokoisiksi paloiksi.  Hienonna kevätsipulit varsineen, tilli sekä lehtipersilja.

Seuraavaksi valmista kastike omassa kulhossaan. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, sinappi, sokeri, suola ja mustapippuri keskenään. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita perunat, tilli, lehtipersilja sekä valutetut kaprikset keskenään varovasti ettei perunat muhjuunnu. Valuta päälle kastike ja kääntele salaattia kertaalleen. Koristele perunasalaatti tilli- ja lehtipersiljasilpulla.