Tuorejuustolla täytetyt broilerkääröt ovat täydellistä viikonloppuruokaa tai arjen luksusta. Resepti vaatii hieman vaivannäköä ja sorminäppäryyttä, mutta makua näissä pekonilla päällystetyissä rullissa on sitäkin enemmän. Jyväbroilerin marinoimattomat, lisä- sekä säilöntäaineettomat perhosfileet sopivat tähän reseptiin täydellisesti. Mehevät perhosfileet ovat helppo puolittaa yhdellä veitsen viillolla, ja lopputuloksena on sopivan ohut ja juuri oikean kokoinen filee täytettäväksi ja rullattavaksi.

 

 

Kanttarellituorejuustotäytteiset broilerkääröt (8 kpl)

Tarvitset:
2 pkt (a 350g) Jyväbroiler Broilerin Perhosfilee Merisuola
100g kanttarellituorejuustoa
170g pekonia
ripaus vastarouhittua mustapippuria
muutamia tuoreita timjaminoksia

Tarvitset myös:
8 kpl cocktailtikkuja

Maukkaat ja mehevät broilerkääröt sopivat hyvin syksyn illallispöytään.

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Avaa ja levitä perhosfilee auki taittokohdasta, ja halkaise filee kahteen osaan keskeltä. Lusikoi fileen toiselle puolelle reilu teelusikallinen tuorejuustoa, ja rullaa kanafilee napakaksi rullaksi siten, että tuorejuusto jää rullan sisäpuolelle. Kääri ohut pekonisiivu tiukasti rullan ympärille, ja kiinnitä käärö vielä coctailtikulla, jotta paketti pysyy varmasti kasassa. Rullaa ja kasaa loput kanafileet samaisella tekniikalla. 
Asettele kääröt reunalliseen uunivuokaan vieretysten. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria sekä mausta muutamalla tuoreella timjaminoksalla. Kypsennä kääröjä uunin keskitasolla noin 30 minuutin ajan.
Perinteisen perunamuusin sijaan tarjoilin kääröt kukkakaalipyreen kera.

 

Kukkakaalipyree (4:lle) 

 

Tarvitset:
1 kg kukkakaalia
1 dl kermaa tai maitoa
2 rkl voita
hyppysellinen sormisuolaa
Valmistusohje:
Poista kukkakaalista lehdet, huuhtele se ja pilko kukinnoiksi. Kuumenna vesi kattilassa, lisää joukkoon kukinnot ja anna keittyä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kukkakaalit ylimääräisestä vedestä lävikössä ja kumoa ne kulhoon. Lisää joukkoon kerma sekä voi, ja aja massa tasaisen silkkiseksi seokseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Kukkakaalipyree saa jäädä hieman löysäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sormisuolaa. Tarjoile pyree tuorejuustotäytteisten broilerkääröjen kera.
Yhteistyössä Jyväbroiler
www.jyvabroiler.fi