Lukijani tietävät, etten ole varsinaisesti mikään leipojatyyppi, mutta huomasin juuri, ettei makeaa bravuurireseptiäni löydy netin arkistoista kuuden vuoden bloggaamisesta huolimatta! Kyse on nimittäin porkkanakakkureseptistä, jolla olen valmistanut maailman parhaan porkkanakakun jo yli kymmenen vuoden ajan.
 
Porkkanakakku on syksyyn sopiva, mehevä ja maukas leivonnainen, jossa maistuu hento kardemumma ja rouheat pekaaninpähkinäpalat rouskuvat hampaissa.
porkkanakakku_resepti-1

 

Porkkanakakku  (20:lle hengelle)


Tarvitset:
4 suurehkoa porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
125g pekaaninpähkinöitä
3 kananmunaa
1 dl öljyä

Kuorrute:
100g maustamatonta (Philadelphia)-tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunan mehua
1,5 dl tomusokeria

Koristeeksi: 
pekaaninpähkinöitä

Tarvitset myös:
irtopohjavuoan – halkaisijaltaan n. 24 cm
leivinpaperia

 
Pohjan valmistaminen:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Askartele irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille leivinpaperista oikean kokoiset osiot, ja vuoraa vuoka niillä. Näin kakku ei tartu vuoan reunoihin tai pohjaan.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma ja kaneli keskenään kulhossa. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi sattumiksi, ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
 
Riko kananmunien rakenne, sekoita niiden joukkoon porkkanaraaste sekä öljy. Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita massa taiseksi taikinaksi. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 30-40 minuutin ajan.
 
Kuorrutteen valmistaminen:
Sekoita maitorahkan joukkoon tuorejuusto, vanilliinisokeri sekä sitruunamehu. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrute tasaiseksi massaksi. Lusikoi kuorrute kokonaan jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku lopuksi pekaaninpähkinöillä.
Huom! Kakku säilyy jääkaapissa hyvin, ja onkin parhaimmillaan
vasta pari päivää valmistamisen jälkeen.