mustikkaruusuraakasuklaa_7-1

 

Sain inspiraation tähän  herkkään prinsessojen herkkuun selatessani tuttuun tapaan Hannan blogia. Alkuperäinen resepti on kuitenkin kauniista Vanelja -blogista tutun Virpi Mikkosen kirjasta nimeltä Kiitos hyvää. Tuoreiden mustikoiden lisäksi lisäsin suklaseen kuivattujen ruusunnuppujen lehtiä.

Tuoremustikka-ruusuraakasuklaa (1 levy)

Tarvitset:
1 dl kaakaovoita raastettuna
5 rkl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
4 rkl riisinlesejauhetta
ripaus sormisuolaa
2 dl pensasmustikoita
hyppysellinen kuivattuja ruusunnuppujen lehtiä
 
Valmistusohje:
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja, riisinlesejauhe ja sormisuola. Tarkista seoksen maku. Kaada massa esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12cm x 20cm). Ripottele suklaan pinnalle pensasmustikat sekä ruusunlehdet. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa reilun vartin ennen tarjoilua.
 
Suloiset kuivatut ruusunnuput ovat ostettu teekaupasta, josta saa  monenlaisia ruusulaatuja kuivattuna.
mustikkaruusuraakasuklaa9-1