Fiilistelen vielä parin postauksen verran taannoista viikonloppua, jolloin emännöin kahta amerikkalaista matkavloggaajaa, Alexia ja Markoa eli Vagabrothersia Helsingissä hyvän ruoan merkeissä. Lauantaina meillä oli tiedossa purjehdusreissu Lonnan saarelle, joka sijaitsee Helsingin edustalla Suomenlinnan läheisyydessä.

Menopelimme oli hulppea kaksikymmentäkolmemetrinen, kaksimastoinen purjevene nimeltä Gallant, joka on seilannut merellä jo vuodesta 1976 alkaen. Ei siis lainkaan hassumpi kattaus aurinkoiseen lauantaiaamuun.

Kaksimastoinen Gallant valmiina vesille.

Kippari.

Purjeiden nostaminen ei ole tämän kokoluokan veneessä niin helppoa kuin voisi kuvitella. Pikaristeilyllämme Gallantin miehistö hoiti nämä askareet meidän keskittyessä ihailemaan kauniita maisemia.

Ja ottaessamme kaverikuvia…

Pojat tuntuivat todella innostuneen purjehduskokemuksesta, ja taisin sivukorvalla jo kuulla ideointia pidemmästäkin venereissusta matkavlogin nimissä.

Lähestyessämme rantaa Lonnan saari aukeni edessämme vehreänä ja idyllisenä.

Rantauduttuamme kundit ottivat jättimäisestä salkustaan esille dronen, eli helikopterikameran, jota he lennättivät saaren ympäristössä näyttävien ilmakuvien ottamiseksi. Tässä vaiheessa viimeistään harkitsin siirtymistä vloggauksen pariin, sillä minäkin haluan helikopterikameran, nih!

Ravintola Lonna on kuin pala paratiisia. Top Chef Jouni Rahikaisen luotsaama ravintola tarjoilee huoletonta ja herkullista kesäruokaa katetulla terassilla merinäköalalla.

Tiukahkosta aikataulusta johtuen tilasimme alkupalat ja pääruoat yhtäaikaisesti pöytään jaettavaksi ja maisteltavaksi. Kuvassa ankkaa, sipulia & mallasta, nieriää, kurkkua & tilliä sekä porkkanaa, piimää ja saksankirveliä.


Päivän kasvisannos oli yksi suosikeistani: kukkakaalia, härkäpapuja ja sieniä.

Ja voi kuulkaa miten pehmeää ja mureaa tuo täydellisesti paistettu vasikka oli, nams!

Ravintola on kaikessa rentoudessaan nappivalinta myös lapsiperheille.
Nuoret kulinaristit värittelivät ja piirtelivät annostensa lomassa.

Täydellisen lounaan päätteeksi suuntasimme kauppatorille yhteysaluksella, joita kulkee parinkymmenen minuutin välein mantereelle.

Onko Lonna teille tuttu?
Aion vielä keretä saarelle kertaalleen nauttimaan kesän viimeisistä auringonsäteistä hyvän ruoan kera. Voi miksi en ole aikaisemmin noteerannut tätä helmeä?