Tämä postaus on toistaiseksi pienimmän ravintolan arvostelu, mitä blogista löytyy. Kyseessä on nimittäin Tuomaksen markkinoille kehittämä Carelian Bike -ruokapyörä. Carelian Bike tarjoilee perinteisiä liperiläisiä karjalanpiirakoita erilaisin makuvaihtoehdoin kaupungin katukuvassa.

Mikäli näette tämän pyörän kaupungilla, pysäyttäkää se välittömästi, ja ostakaa piirakat!

Te jotka seuraatte Tiskivuoren Emäntää Instassa tai Facebookissa, varmasti huomasittekin, että viime viikonloppuna vietin hektistä Helsinki-viikonloppua amerikkalaisten supersuosittujen Vagabrothers-matkavloggaajien, Alexin ja Markon kanssa. Ennen aamupäivän purjehdusreissua pojilla oli mahdollisuus tutustua suomalaista suomalaisempaan perinneherkkuun, nimittäin karjalanpiirakkaan. 
Ravintolan näkymät eivät olleet hassummat. 
Kuulin jo etukäteen huhua Tuomaksen intohimoisesta suhtautumisesta karjalanpiirakoihin ja niiden aitouteen. Kokkivastuussa oleva Markus loihtii upeat täytteet ja niiden makuvariaatiot. Kyseessä ovat siis varsinaiset gourmet-karjalanpiirakat.

 Alex ja Marko haastattelevat Tuomasta piakkoin julkaistavalle videolle, jossa käsitellään Helsingin ruuokakulttuuria ja tapahtumia useasta näkökulmasta.

Makuvaihtoehdot olivat seuraavat: 
*** 
 perinteinen munavoi
lohi-avokado
yrittituorejuusto myrttisen kurkulla ja hunajalla
***
Oma suosikkini oli lohi-avokadotäyte, ja amerikanpoikien mieleen oli erityisesti hieman yllättäen perinteinen munavoi. Täytteet olivat herkullisia, mutta kaiken taustalla on yksinkertaisesti täydellisesti valmistettu riisipiirakka, jolla ei ole mitään tekemistä kaupan lötköjen tiskissä ikuisuuden seisseiden versioiden kanssa. Alex taisi huitaista kitusiinsa ainakin neljä  piirakkaa – eli hyvää on!
 
Markollekin taisi jäädä pari piirakkaa. Oli hauska huomata, että pyörä todella kiinnitti ohikulkijoiden huomion, ja useampi halusi tulla lyhyen kuvaussession aikan ostamaan ja maistamaan piirakoita.
Harmi vain, että me taisimme syödä koko kärryn tyhjäksi!

Toivon todella, että Carelian Bikelle tulisi jossain vaiheessa kiinteä myyntipiste. 
Avajaiskutsua odotellessa siis *vink vink*!
Blogiin tulossa pian lisää Helsingin ruokaseikkailuja Alexin ja Markon kera.
Stay tuned!