Arvoisa Ravintolakerho kakspistenolla on kokoontunut kesän aikana jäsenten kotona ravintoloiden sijaan, ja viime viikonloppuna herkuteltiin Natan kotona. Kurvasin paikalle suoraan mökkireissulta vatsa kurnien, sillä oli saanut etukäteen hieman vihiä herkullisesta menusta, jota oli valmisteltu jo päivää etukäteen.
Illan emäntänä toimi lifestylebloggaaja Nata, jota kuulemma jännitti illallisen
 valmistaminen ruokabloggaajille.   En kyllä ymmärrä miksi, sillä neidin blogi pursuaa toinen toistaan herkullisempia reseptejä ja safkakuvia.
En ole tainnutkaan mainita, että Ravintolakerho on kasvanut kahdella uudella, hyvin nuorella jäsenellä. Kyseessähän ovat Hannan ja Jaakon ihanat muikkuset. Muikut viettivät juuri 2-kuukautisjuhlapäivää, ja yhteinen illallinen sopi myös tämän aiheen juhlistamiseen. Ravintolakerhossa edustivat myös tuttuun tapaan Avaruusasema- blogin Tia ja Mikko. 
Viinivastuussa olivat Tia, Mikko sekä minä.
 Alkupalaksi Nata oli valmistanut superhyvää kylmää gazpachoa, jonka viimeisteli itsetehty yrttiöljy, sekä uunissa paahdetut rapeat leivät.

Bonuspisteitä emäntä sai parvekkeelle rakennetusta pienestä kuvausstudiosta, jossa meinasi tulla ruuhkaa, kun jokainen bloggaaja meni heilumaan annosten ympärille kameroidensa kera.

Pääruoaksi söimme Natan isän reseptillä valmistettuja saslikeja, jossa oli marinoitua sipulia, possua sekä lammasta. Laitan reseptin blogiin kunhan saan sen kiristettyä Natalta itselleni.

Grillausprosessissa kului aikaa kokonaisuudessaan ainakin parisen tuntia, ja Juhanille erityiskiitos grillivastuun ottamisesta. Ärhäkän sadepuuskan iskiessä hän suojeli lihoja sateenvarjonsa avulla kastuen itse lähes läpimäräksi. Sinnikkäät grillaajat sateenvarjoineen aiheuttivat ohikulkevissa ihmisissä huvittuneita ilmeitä. Se on kesä kuulkaas nyt!
 

 Kippis!

Nuo saslikit olivat kyllä ehdottomasti kaiken vaivannäön ja pienen kastumisen arvoista. (Itsehän siis siemailin sisällä viiniä ja olin Hannan seuraneitinä hänen hoitaessa vauvoja.)

Lihassa maistui sopivasti savu, rakenteen ollessa mehevää ja mureaa. 
Saslikien kaveriksi Nata oli valmistanut perunasalaattia, joka toimi erittäin hyvin.

Jälkiruokavastuussa olivat Hanna ja Jaakko kirsikkaisella marenkikakullaan, joka kruunasi täydellisen kokonaisuuden. Nam!

Neiti muikkunen otti kauneusunet kesken illallisen.

Illan emännän version illan kulusta voit kurkata täältä.

Mietin jo kuumeisesti mitä tarjoilen ravintolakerholaisille omalla kokkausvuorollani, kääk!