Grillipizzassa maistuvat mozzarellajuusto, mansikka sekä tuore rucola & basilika
mansikka_grillipizza_resepti_-1
Bloggasin eilen kampasimpukoista mansikkasalsalla, jolla osallistun Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteen alkupalakategoriaan. Pääruokategoriassa kilpailen mansikkaisella grillipizzalla. Mansikka mielletään aivan turhaan vain makeisiin ruokiin sopivaksi raaka-aineeksi, sillä se käy erittäin hyvin myös suolaisiin ruokiin vivahdetta antamaan. Jos et usko, grilli kuumaksi ja mansikkapizzan tekoon!

Mansikkainen grillipizza (2 suurehkoa pizzaa)

Tarvitset:

Pizzataikina:
1 dl vettä
1/2 tl sormisuolaa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
sekä vehnäjauhoja työtason jauhottamiseen

Täytteeksi:
1,5 dl (Mutti) tomaattimurskaa
125 g mozzarellajuustoa
100 g juustoraastetta

Viimeistelyyn:
kourallinen tuoreita mansikoita
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita rucolanlehtiä
tuoreita basilikanlehtiä

Grillasin pizzat hiiligrillissä mukavalla hiilloksella, ja lopputulos oli oikein rapea.
mansikka_grilli_pizza-1

Taikinan valmistaminen:
Sekoita  hieman kättä lämpöisempään (n. 42 asteiseen veteen) sormisuola, kuivahiiva, oliiviöljy sekä jauhot. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna sen nousta kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi. Jauhota työtason pinta hyvin vehnäjauhoilla ja työstä taikinaa niin kauan, että lopputuloksena on kimmoisa ja napakka taikinapallo.

Kaulitse taikinasta 2 ohuehkoa pizzapohjaa jauhotetulla alustalla. Älä murehdi, mikäli et saa taikinasta tasaisen pyöreitä pizzoja, omatekemä pizza saa olla roisoisen ja itsetehdyn näköinen.

Pizzojen täyttäminen:
Aloita pizzan täyttäminen valelemalla pohjalle tomaattimurskaa. Leikkaa mozzarellajuusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne pizzojen päälle. Lopuksi ripottele pinnalle vielä tasaisesti juustoraastetta.
 
Pizzojen grillaaminen:
Asettele pizzat grillin ritilälle varovasti. Grillaa pizzoja 5-10 minuutin ajan grillin kansi kiinni tai kunnes näet, että pizzan pohja on ottanut mukavasti väriä, ja täytteet ovat sulaneet kauniisti pizzan pinnalle. Grillissä pizzan pohjasta tulee ihanan rapea ja maukas.
 
Pizzojen viimeistely:
Ota pizzat varovasti grillistä suuren lastan avulla tarjoiluastialle. Viimeistele ne muutamilla tuoreilla rucolan ja basilikanlehdillä. Asettele pizzan päälle myös muutamia tuorejuustonokareita sekä viipaloituja mansikoita.